Bu haber kez okundu.

Ilısu Barajı'nda Mayıs Ayında Enerji Üretimine Başlanıyor
banner229

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında yapılan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde Mayıs ayında enerji üretimine başlanacak.

Geçen yılın ağustos ayı itibarıyla su tutulmaya başlanmasıyla Ilısu Barajı'nda su seviyesi 114 metreye, biriken su miktarı da 7,6 milyar metreküpe ulaştı. Ilısu'da su seviyesi 12 metre daha yükselecek.

Barajda suyun dolusavak kotuna ulaşmasıyla karşıdan alışlı 6 radyal kapaklı dolusavak yapısının test işlemlerinde sona gelindi. Bir ve ikinci türbinde test çalışmaları süren barajda Mayıs ayında enerji üretimine başlanacak.

Ekonomiye yıllık 2,5 milyar lira katkı sunacak Ülke ekonomisine yıllık 2,5 milyar lira katkı sunacak barajda, 10,5 milyar metreküp su depolanacak.

1200 megavat kurulu gücü ve yılda üreteceği yaklaşık 4,12 milyar kilovatsaat enerji ile kurulu güç bakımından Atatürk, Karakaya ve Keban'dan sonra ülkenin en büyük 4. barajı olacak Ilısu Barajı, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak başta olmak üzere bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.