Bu haber kez okundu.

İlimizde Vaka Sayıları Artmaya Devam Ediyor
banner229

Sağlık Bakanlığı, 10-16 Nisan arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı.3-9 Nisan verilerinde %  (73,7) olan Siirt, 10-16 Nisan tarihlerinde  vaka sayısı % 83. 97 olarak açıklandı. Şırnak, Siirt, Van, Şanlıurfa ve Hakkari ise en az Kovid-19 vakası görülen iller oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama da yüzbinde bir hesabına göre yapılan hesaplamalarda Siirt’te vaka sayısı % 83. 97 olarak açıklandı.

Bu veri ile günlük pozitif vaka sayısı 40 civarında olarak gerçekleşmiş oldu. Bu yüzde ile Siirt, %45.50 plan Şırnak’ın ardından en az vaka görülen ikinci il oldu. Bu hafta da ülke genelinde iller bazında çok yüksek artışlar görüldü.

VALİ OSMAN HACIBEKTAŞOĞLU VATANDAŞLARI UYARDI

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, yeni mutant virüsün daha hızlı bir yayılma gösterdiğini, bütün vatandaşları önlemlere daha sıkı sarılmaya davet ettiğini söyledi.

Kent genelinde mart ayına göre 78 kat artış gösteren bir virüsle karşı karşıya olduklarını dile getiren Vali Hacıbektaşoğlu, "Eylül, ekim, kasım ayları salgının en yüksek olduğu zamandı. Biz aralıktan itibaren ciddi düşüş yaşadık. Mart ayı ortalamasına baktığımızda günlük vaka ortalamamız altıydı. Mart son haftası çok ciddi bir artış oldu.

Bunda kontrollü normalleşme kısıtlayıcı tedbirlerin kalkması nedeniyle bir artış ön görüyorduk. Özellikle mutant virüsün bütün şehirlere ulaşması salgının ciddi manada yayılma hızının arttığını görüyoruz. Bunu ilimizde de görüyoruz. Nisan ayı bir haftalık ortalamamız 50'ye yakındır. Bu ciddi bir artış. Biz bunu gözlemliyoruz.

Salgının başlangıcındaki artış hızından daha yüksek bir artış hızı demektir. Bu artış hızına göre bizim bütün tedbirlerimizi hiç aksatmadan sıkı sıkı uygulamamız gerekiyor.

Mecbur olmadıkça hareket etmeyeceğiz. Çarşı pazar ve kalabalık yerlerden uzak duracağız. Seyahatlerimizi kısıtlamamız lazım. Aile ziyaretleri komşu ziyaretleri taziye düğün ve benzeri şeylerden kaçınmamız lazım. Her zamankinden daha fazla tedbirlere uymamız gerekiyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.