Bu haber kez okundu.

HUDER SİİRT İL TEMSİLCİLİĞİ KURULDU
banner229
Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) ilimizde kuruldu.
Huder İl temsilciliğine atanan Avukat Murat Bülbül ve yönetim kurulu üyeleri gazetemizi ziyaret ederek dernek hakkında bilgi verdi.
Avukat Murat Bülbül yaptığı açıklamada, 1988 yılında Ankara’da kurulmuş olan Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER)Türkiye’deki en köklü ve en yüksek üyeye sahip sivil hukuk kuruluşudur. HUDER; Türkiye’de 60’ın üzerinde ilde, Avrupa’da ise 10 civarında ülkede teşkilatları ve gönüllüleri ile faaliyetlerine istikrarlı olarak devam edebilmiş tek hukuk kuruluşudur. HUDER Yönetim Kurulu tarafından, 2016 yılı Şubat ayında Siirt İl Temsilciliğine atandığını ve derneğin Siirt’te de faaliyetlerine başladığını belirtti.
Avukat Murat Bülbül, üyeleri çoğunlukla hukukçulardan oluşan Hukuki Araştırmalar Derneği; bir dernek olarak teşkilatlanmasını işaret eden iradelerin, önderlerinin niyet ve inançlarından asla ödün vermeden, milletimizin milli değerlerinden hasıl olmuş ilke ve değerleri savunmak, toplumsal barışın tesisinde önem arz eden hak ve hukukun üstünlüğünü yurt genelinde tesis etmek, bu amaç ve ideallerle birlikte mesleki anlamda ise; hukukçular arasında dostluk ve kardeşliği tesis etmek üzere mesleki toplantılar ve sosyal faaliyetler yürütmek suretiyle üyelerinin sosyal ve mesleki sahada yardımlaşma ve dayanışmalarını sağlamak, mesleki bilgi, gelenek ve kültürlerini arttırmak ve genel anlamda sağlıklı ve istikrarlı bir hukuk düzenini tesis etmeyi amaçladıklarını ifade etti.
Av. Murat Bülbül, Bu bağlamda Derneğin; yalnızca bir sivil toplum örgütü değil aynı zamanda Türkiye’deki hukuksal yapının değişim ve dönüşümüne liderlik edecek bir sosyal harekettir. Batının tahakkümü ve etkisiyle oluşturulmuş olan bozuk hukuk sistemimizin evrensel hukuk ilkeleriyle birlikte bizi biz yapan değerlerimize uyumlu bir sistem arayışlarını destekleyen ve yapıcı katkı sunmayı hedefleyen derneğimiz, ayrıca hukukla ilgili meselelere kurumsal bir bakış açısı getirmek ve bu konularda farkındalık oluşturma gayreti içinde olacaklarını söyledi.
Av. Bülbül, HUDER, adaletin yer yüzünde hakim olması idealinin bir gereği olarak geçmişten bu yana insan hakları ihlallerine karşı duyarlı olmuş, mazlumların gönüllü savunuculuğunu üstlenmiş olup, bu konuda üstlendiği misyonunu sürdürmeye devam edeceğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.