Bu haber kez okundu.

HÜDA-PAR Siirt İl Başkanı Abdülhakim Tekin, Güven Tazeledi
banner229

Hüda-Par 4. Siirt olağan kongresinde il başkanı Abdülhakim Tekin güven tazeleyerek tekrar il başkanı seçildi.

Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet' sloganıyla 2012 yılının Aralık ayında siyaset sahnesine çıkan HÜDA PAR Siirt İl Teşkilatı'nın 4'üncü Olağan kongresi HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen kongre, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 
Ardından yoklama yapılıp divan kurulunun oluşturulduğu kongrede, mali rapor ve faaliyet raporu üyelere sunarak ibra edildi. Tek listeyle girilen kongrede oy kullanan delegelerin tüm oyunu alan mevcut Başkan Abdulhakim Tekin, güven tazeleyerek yeniden HÜDA PAR İl Başkanı olarak seçildi.
Yoğun katılımla gerçekleşen HÜDA PAR Siirt 4'üncü Olağan Kongresinde bir konuşma yapan HÜDA PAR İl Başkanı Tekin, kendisini yeniden İl Başkanı olarak seçtiklerinden dolayı herkese teşekkürlerini iletti.
HÜDA PAR olarak her zaman "Önce İnsan Öncelik Adalet" şiarıyla yollarına devam ettiklerini söyleyen Tekin, devlet, siyaset, bürokrasinin insan için olması gerektiğini ve insana hizmetin öncelemesinin ne kadar önem arz ettiğine dikkat çekti.
Tekin, konuşmasına şöyle devam etti:
"Malumunuz yüce kitabımız Kur'an, ondan önceki kutsal kitaplar da insan için inmiştir. Hatta 124 bin Peygamberin gönderiliş sebebi insandır. Tabii olarak devlet, siyaset ve bürokrasini de insan için olmalı ve insana hizmeti öncelemedir. İşte bu doğrultuda bir yerel siyaset ortaya koymaya çalıştık.
Bu süreç içerisinde şehrimizde öyle eksikliklerle karşılaştık ki bu eksiklik sorun ve sıkıntıların temelindeydi. Şehri daha ileriye taşıyacak, belki gelecek oluşturacak bir vizyon ve bu vizyonu oluşturabilecek nitelikli bir ekibin olmayışı, eksikliği. Bu eksiklikleri 4 maddede izah edeyim.

1- Birçok ilde şehir hastaneleri kurulmuşken bizim ilimizde halen hastaneden randevu alma ve sağlık hizmetlerinden yeterince kadar istifade etmede halk sıkıntı yaşıyor.

2- otobanlar günümüzün en temel hizmetlerden sayılırken bir türlü Kurtalan-Siirt Yolunun halen bu şehrin gündeminde düşürülmemesi.

3- ilklerden olmasına rağmen maalesef Kurtalan ekspresi ne hızlı trene çevrildi ne son durak olmaktan öteye götürtülebildi. Hâlbuki bugün sınır kapılarına götürülmesi konuşuluyor olmalıydı.

4- şehrin sanayisinin istihdam ihtiyacını karşılayamaması, halbuki çinko fabrikası ne umutlarla kuruldu ama şimdi güvercinlere yuva oldu. İlgisizlikten dolayı veya inisiyatif alınıp açılmadığı için kapatılmış durumda." 

"Coğrafyamız siyaset yapmanın çok zor olduğu bir coğrafya, şehidler verdik, ambargolara ve karalama kampanyalarına maruz kaldık"

14 Mayıs’ın HÜDA PAR için bir milat olduğunu ifade eden HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, "2012 yılında kurulan partimiz, 10 yıldır siyaset arenasında mücadele ediyordu, tarihinde ilk kez sesini de düşüncesini de siyasi anlayışını da daha gür bir şekilde gösterme imkanına ulaştı. Bizlerde tarihe yön veren geçmiş siyasi hareketler gibi pek çok badireler atlattık. Coğrafyamız siyaset yapmanın çok zor olduğu bir coğrafya, şehidler verdik, ambargolara maruz kaldık, karalama kampanyaları haddinden fazlaydı. Sesimiz duyulsun istenmedi, kimse bizim varlığımızdan haberdar olunsun   istenmedi.

14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verme karımız ile ardından AK Parti ile milletvekili seçimlerine katılma kararımızın hemen akabinde adeta bütün Türkiye muhalefetin saldırılarıyla HÜDA PAR'ı duymaya başladı.
O kadar kitli propaganda yürütüldü ki ne bayrak ne bölücülüğümüz ne teröristliğimiz ne kadın düşmanlığımız ne de eğitim düşmanlığımız kaldı. Olmadık bir biçimde bize saldırdılar ama neticesi bize rahmet oldu.
Bizi duymayanlar duyma fırsatı yakaladı. Merak ettiler, sevmeyenler sevmeye başladı. Belki 10 yıl boyunca yaptığımız o kadar çalışmanın birkaç katı kadar sesimiz duyulmuş oldu. " ifadelerini kullandı.

Milletin Temsilcileri Artık Mecliste

HÜDA PAR'ın meclise girmemesi için ellerinden geldiğince engellenmeye çalışıldığını ifade eden Ramanlı, "Bize diyorlardı, sayın Cumhurbaşkanı'na destek bitmiş, AK Parti artık batan bir gemidir niçin onlarla ittifak kurmaya çalışıyorsunuz? diyorlardı.
 Dönüp Ak Partiye de neden HÜDA PAR ile ittifak yapıyorsunuz? HÜDA PAR kazandırmaz kaybettirir, 2 getirecekse 5 götürür diyorlardı ama öyle sağlam bir iradeyle ittifaka girdik ki neticesi 4'te 4 geldi.

Bugün artık HÜDA PAR bütün engellemelere rağmen bütün kara propagandalara rağmen artık mecliste. Biz memleketimizi seviyoruz, memleketimize sahip çıkmaya kararlıyız, darbecilerin bize zorla dayattığı 82 anayasasının hala yükünü taşımak zorunda kalıyoruz. Bu anayasa ki devleti milletle kavgalı hale getirdi. Toplumun farklı kesimlerini birbirine düşürdü. Siyasetin itibarını sıfırladı, yüksek yargıyı bile birbirine düşürmeyi başardı. Milletin temsilcileri artık mecliste ve yeni anayasayı yapma iradesi elbette var.
Her kesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade ediyorum. Artık birbirimizle çekişmenin, eski defterleri karıştırmanın bir anlamı yok. Eğer bu memleketi seviyorsak, bu millete sevdalıysak gelin bu millete yaraşır bu milletin layık olduğu bir anayasa yapalım." çağrısında bulundu. 

Ben İdare Edebilir, Bu Yükü Omuzlayabilirim Diyenler Lütfen İnisiyatif Alın Aday Olun

Kendilerine bugüne kadar düşmanlık edenlere dahi bir düşmanlık peşinde olmadıklarını ifade eden Ramanlı, "Biz üzüm yemenin derdindeyiz, bu milletimiz yazıktır, kıymetlidir, bugününü ve yarınını çalma hakkı bizimde yoktur.
Gelecek nesiller adil bir ülke bırakmamız gerekiyor, bunu için kim elinden ne geliyorsa iyilik, güzellik, kardeşlik, dayanışma namına biz varız diyoruz. Zaten ne geldiyse başımıza bu muhabbeti, dayanışmayı yakalayamadığımız için. İşte tam bu zaman da yerel seçimlere gireceğiz şehrimizi yenecekleri seçeceğiz. Yerelde bizi temsil edecekleri hep birlikte seçeceğiz, mahalli idareler seçiminde işte sizlere de bizlere de bir fırsat gelin bu memlekete ben hizmet edebilirim diyenler öne çıkın.
Ben idare edebilir, bu yükü omuzlayabilirim diyenler lütfen inisiyatif alın aday olun. 15 Aralığa kadar aday adaylığı başvurularını alıyoruz. Genç, yaşlı, kadın, erkek her kese sesleniyorum kendinize güvenin ancak bu şekilde geleceğimizi inşa edebiliriz." ifadelerini kulandı.

Konuşmaların ardından tek listeyele gidilen seçimde İl Başkanı Abdülhakim Tekin güven tazeleyerek başkanlığa yeniden seçildi.










Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.