Bu haber kez okundu.

Hayvan Hastanesinin Temeli Atıldı
banner229

Siirt Üniversitesi- Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nin temeli Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu’nun katıldığı törenle atıldı. 

Hayvan hastanesinin temel atma töreni bugün Siirt Üniversitesi-Merkez Yerleşkesinde Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nihat Şındak, Prof. Dr. Cemalettin Erdmeci,Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri ve diğer davetlilerin katılımıyla gerçekleşti. 

Üniversitenin Kezer Yerleşkesi'nde düzenlenen temel atma töreninde konuşan Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinin tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Üniversitenin 10 fakülte, 15 binin üzerinde öğrencisi ve 600'ün üzerinde akademik personeli ile sadece Siirt'e değil bölgeye hizmet ettiğini dile getiren Hacıbektaşoğlu, yüksek öğrenimin yanı sıra ekonomik, sosyal hayat ve şehirciliğin gelişmesine de önemli katkılar sağladığını vurguladı.

Hacıbektaşoğlu, Siirt'in en büyük potansiyelinin tarım ve hayvancılık olduğuna işaret ederek, bu projelerin tarım ve hayvancılığı daha da geliştireceğini söyledi.

Ziraat ve Veteriner Fakültesi ile üniversitenin ihtisas üniversitesi olduğunu anlatan Hacıbektaşoğlu, bu çalışmaların hızla sürdüğünü aktardı.Bu çalışmalara ve gelişmelere katkı sağlıyor olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Hacıbektaşoğlu, "Hayvan hastanesi bölge hayvancılığına katacağı değer bakımından çok önemli." dedi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman da üniversitede, AB kriterlerine uygun yapılan Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinin bölgenin en büyük hayvan hastanesi olduğunu söyledi.

Hastanenin 8 bin 300 metrekare kapalı alan üzerinde inşa edileceğini ifade eden Erman, hastanenin 6 ameliyathane, radyoloji merkezi, eczane, idari ofis ve muayene odalarından oluştuğunu aktardı.

Erman, "Yüksek öğretimin önemli projelerinden olan bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşma ve ihtisaslaşma projesi kapsamında üniversitemiz tarım ve hayvancılık alanında ihtisas üniversitesi oldu.

Küçükbaş, büyükbaş hayvan ve kanatlı hayvanlara hizmet verecek, üniversitemizi alanında cazibe merkezi haline getirecek hastanenin inşası 600 günde tamamlanacak." şeklinde konuştu.

Rektör Erman, 2020 yılı yatırım projelerimizden biri olan hayvan hastanemizin hayata geçmesinde büyük katkıları olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Cumhurbaşkanı Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay olmak üzere katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Törende okunan duanın ardından butonlara basılarak  ilk temel harcı döküldü. 

8300 m2 kapalı alan üzerine kurulacak olan 32 adet Öğretim Üyesi odası, 2 adet amfi derslik, acil müdahale odası, küçükbaş, sığır ve at muayene, müşahede odaları, Kedi, Köpek hospitalizasyonu, aşı odası, anestezi odası, ameliyathaneler, röntgen, ultrason üniteleri, enfeksiyon, iç hastalık odaları, laboratuvar ve eczane imkanına sahip olan bölgemizdeki hayvancılık sorunlarının çözümüne katkı sağlayan hastanemizin 2022 eğitim öğretim yılında yeni binası ile hizmet vermesi planlanıyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.