Bu haber kez okundu.

Gözaltına Alınan 35 Çocuk Serbest Bırakıldı
banner229
Siirt'te izinsiz gösterilere katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınanlardan 35 i çocuk 36 kişi ayrıca Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 4 kişi serbest bırakıldı. Siirt'te, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki olayları bahane ederek Dumlupınar, Barış, Alan ve Conkbayır mahallelerinde izinsiz gösteri düzenledikleri iddiasıyla gözaltına alınan ve dün gece götürüldükleri Çocuk Şube Müdürlüğü'nden işlemleri yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilen 35 çocuktan 18'i bugün aileleri tarafından Siirt Adliyesine getirilerek savcılık tarafından ifadeleri alındı.
  İfadeleri alınan 18 çocuk savcılıkta serbest bırakılırken aynı olayda gözaltına alınan 18 yaşından büyük Berzan Kaya tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkemedeki ifadesi ardından Kaya tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
  Ayrıca Siirt'te Öcalan'a özgürlük sloganı ile şehir merkezinde kurulan stantlarda bulunan A.D, M.E.K, M.T ve G.K isimli 4 kişi Terör Örgütü Propagandasını yapmak ve yasaklı yayın bulundurmak suçlarından Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Nöbetçi savcılığa çıkarılan zanlılar ifadeleri ardından serbest bırakıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.