Bu haber kez okundu.

Genç Çiftçilerin Projeleri Uygulanmaya Başlandı
banner229

Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamındaki Genç Çiftçi Projelerine Tillo İlçemizde 103 başvuru yapılmış olup, Tarım ve Orman Bakanlığının ayırdığı bütçeye istinaden 11 genç çiftçi hibe desteği almaya hak kazanmıştı.

Hak kazanan genç çiftçilerden Bakanlığın belirlediği programa göre Tillo İlçemizde 2 adet Büyükbaş Hayvan (Sığır) ve 4 Adet Arıcılık Projesi ayrılmıştır.

Tillo İlçemizde Büyükbaş Hayvan ve Arıcılık Projeleri uygulamak için başvuruda bulunan genç çiftçilerden Tillo İlçe Merkezi ve İlçeye bağlı Fersaf, Taşbalta, İkizbağlar,Hatrant ve Akyayla Köylerindeki hak sahiplerinin her birine 5 Adet Simental ve Montofon Melezi Büyükbaş Hayvan ve Arılı Kovan, Arıcılık ekipman malzemeleri 27 Eylül 2018 Perşembe günü Genç çiftçilere teslim edildi.

Tillo Kaymakamı Erkan Savar, " Bizler devlet olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın her daim yanında olmaya devam edeceğiz. İlçemizdeki vatandaşlarımızın önemli geçim kaynakları arasında yer alan hayvancılığı geliştirebilmek, aile ekonomilerine katkıda bulunmak,  ülkemizdeki et üretimini artırarak fiyatlarda istikrarın sağlanması adına yarar sağlayacak bu tür projelerin hayata geçirilmesi için bu tür proje destekleri devam edecektir" dedi.

Kaymakam Savar,Genç Çiftçileri desteklediklerini İfade ederek, projelerin her aşaması il ve ilçe tarım ve orman müdürlükleri tarafından kontrol edileceğini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
SiirtTilloGenç Çiftçi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.