Bu haber kez okundu.

Genç Çiftçilere 306 Koyun Dağıtıldı
banner229

Siirt ilimize bağlı Baykan ilçesinden hak sahibi 9 genç çiftçiye 34’er adet olmak üzere toplam 306 adet küçükbaş (koyun) dağıtımı yapıldı

İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan yaptığı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı”na 2018 yılında Siirt İlinde 1485 adet başvuru yapıldı.

Demirhan, Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği konusunda 509 başvurunun yapıldığını ve Bakanlığın belirlediği bütçeye göre 66 genç çiftçi 30.000 ₺ karşılığı küçükbaş hayvan almaya hak kazandığını söyledi.

Demirhan, projenin il etabında Baykan ilçemizde 9 genç çiftçiye 34’er adet olmak üzere 306 adet küçükbaş (koyun) dağıtımı gerçekleştirdiklerini ve projenin hayvancılığa önemli katkı sağlayacağını anlatarak, şunları kaydetti: "Hayvanlarını teslim alan üreticiler 3 yıl boyunca bunları damızlık olarak kullanıp, et ve sütünden elde ettikleri gelirler işletmelerine katkı sağlayacaktır.

İlimiz bitki örtüsü bakımından küçükbaş hayvan yetiştirilmeye çok uygun. Bu tür projelerle hayvancılığın daha fazla gelişeceği kanaatindeyim.Proje kapsamında 18 ve 40 yaş arasındaki çiftçilerimize devletimiz tarafından verilen hayvanların tamamı hibe olarak veriliyor. Alan vatandaşlarımıza hayırlı bereketli olmasını diliyorum.

Demirhan, Diğer ilçelerimizdeki hak sahiplerine de koyunları yakın zamanda teslim edileceğini söyledi.

Proje kapsamında 34 küçükbaş hayvan alan Genç Çiftçiler, destek veren yetkililere teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.