Bu haber kez okundu.

DİKA’nı Organizasyonuyla Mesleki ve Teknik Eğitimde Tecrübelerini Paylaştılar
banner229

Siirt’te düzenlenen bir panelde mesleki ve teknik eğitimde liderler konusu ele alındı.Dicle Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan “Mesleki ve Teknik Eğitim” temalı liderler programı kapsamında Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kadir Demirhan ve İş Kadını aynı zamanda Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Elif Tren Özer üniversite öğrencileriyle buluşup tecrübelerini paylaştılar.

Üniversitenin Merkez kampusu konferans salonunda düzenlenen ve DİKA Siirt Yatırım Ofisi Koordinatörü Ekrem Dirican tarafından yönetilen panelde ilk sözü Prof.Dr.Murat Erman aldı.

132 alanda eğitim gören 17 bin öğrencilerinin bulunduğunu belirten,  Prof.Dr.Erman, gerçekleştirdikleri ön lisans eğitimi ile  hem tarım ve hayvancılık alanında ve hem de gerçekleşmesi beklenen sanayi yatırımlarda ihtiyaç duyulacak ara elemanları yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Uluslararasımaya büyük önem verdiklerini ve kalitelerini arttırdıklarını belirten Prof.Dr.Erman “Şimdi 27001 belgesini almaya hak kazandık.Verilen eğitimin kalitesinin yükseltilmesine ve öğrencilerimizin iyi yetişmesine gayret harcıyoruz.

Bizim için önemli olan öğrencilerimizin ne kadarının ne kadarlık bir sürede ve özellikle özel sektörde iş bulabildikleridir.Bunun içinde mezun takip merkezini kurduk.Bu merkez aracılığıyla mezunlarımızın durumu hakkında bilgi sahibi oluyoruz.”dedi.

Kendi yaşantısından da örnekler veren Prof.Dr.Erman, paneli takip eden öğrencilere çeşitli öğütlerde bulundu.

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri yaşam hikayesini özetleyerek başladığı konuşmasında bölgemizin ve ilimizin  bir çok açıdan çok zengin bir potansiyele sahip  olduğunu belirtti

.Bu potansiyeli hayata geçirmeye çalıştıklarını belirten Altındağ “Ajans olarak hayatın her safhasında çalışmalar yapıyoruz.Bu güçlü potansiyeli harekete geçirmeye çalışıyoruz.Çalışmalarımız ı yürütürken eğitime de çok büyük önem veriyoruz. Üç ayda bir hizmet içi eğitimler düzenliyoruz. Sizlerde önemseyin. Kendinizi iyi yetiştirin.” Dedi.

Bölgenin kurumsal kapasiteye ihtiyaç duyduğunu belirten Altındağ, özel sektörün başarılı kişilere müthiş fırsatlar sunduğunu sözlerine ekledi

. İş kadını Elif Tren Özer de mimar olduğunu ve belediyede yaptığı görevinden istifa ederek özel sektöre geçtiğini ve bir bayan olarak başta müteahhitlik ve akaryakıt bayiliği olmak üzere değişik sektörlerde başaralı olduğunu belirtti.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası başkan vekili Abdülkadir Demirhan'da yaptığı konuşmada kendisinin mesleki ve ticari hayatından örnekler verdi.

Program öğrencilerin sormuş olduğuğu sorularla etkinlik sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.