Bu haber kez okundu.

DİKA, Kurtalan, Pervari ve Eruh’ta Paydaş Bilgilendirme Toplantıları Gerçekleştirdi
banner229

Siirt ilimizde “İlçe Proje Ofisleri” toplantıları kapsamında yaklaşık kırk paydaş kurum temsilcisi ile proje çalışanlarına açık hibe destek programları ve projeler hakkında bilgilendirme toplantıları yapıldı.
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) mevcut destekleri, faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapmak, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği geliştirmek amacıyla ilçe kaymakamlıkları üzerinden katılımcıların organize edildiği ilçe proje ofisleriyle toplantılar gerçekleştirildi.

 Bu toplantıların amacı ilçelerde bulunan kurumların proje çalışanları ile kurum temsilcileri aracılığıyla il genelinde proje kültürünü geliştirmek, kurumlar arası iş birliği ile Siirt’in proje destek oranlarını artırarak bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmak hedeflenmektedir.

 Sadece Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA)  değil proje desteği veren diğer kamu kurum ve kuruluşlarının hibe teşvikleri ile ilgili bilgilerin de verildiği toplantılarda katılımcıların isteğiyle yeni toplantıların gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.
Siirt’teki toplantıların ilki Kurtalan ilçesinde Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirildi. Kurtalan’da kamu kurum ve kuruluşları, ilçe müdürlükleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantı yoğun ilgi gördü.

Toplantıda Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) “Teknik Destek” ve “Fizibilite Desteği” konusunda desteklerin kapsamı, öncelikleri ve başvuru süreçlerini anlatan sunumlar yapıldı.
İkinci toplantı Eruh ilçesi kültür merkezinde yapıldı. Eruh’ta öğretim üyeleri, gençlik hizmetleri çalışanlarıyla temsilcilerinin ağırlıkta olduğu toplantıda, başlangıç niteliğinde genel desteklerden ve uygulama ölçütlerinden bahsedildi. Karşılıklı soru cevapların olduğu toplantıda Eruh İlçesi için proje yol haritası çizildi.
İlçe Proje Ofisleri toplantılarının üçüncüsü Pervari ilçesi öğretmenevinde gerçekleştirildi. Buradaki farklı kurumlara mensup olan katılımcılar ile mevcut projeler, açık hibe destekleri ve ilçenin proje potansiyeli olabilecek konular hakkında fikir alışverişi yapıldı. Aktif katılımın olduğu toplantı sonrası çeşitli kurumlar özelinde proje fikirleri değerlendirildi.
Ajans destek mekanizmaları ile ilgili Siirt’in ilçelerinde yapılan bilgilendirmelerin ardından, katılımcıların merak ettikleri sorular cevaplandıktan sonra Siirt’te sürdürülebilir yenilikçi projeler için temel atıldı. Bundan sonra ilçe proje ofisi toplantılarının düzenli olarak Siirt’in diğer ilçelerinde de devam etmesi planlanmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.