Bu haber kez okundu.

ÇİFTÇİ EĞİTİM ÇALIŞMALARININ BİRİNCİ ETABI SONA ERDİ
banner229
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tarla Okulları Projesi" kapsamında pilot bölge olarak seçilen Tillo İlçemizde çiftçi eğitim çalışmaları yapılmaya başlandı.
    Siirt fıstığı hasadının başlaması ile birlikte Tillo Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personelleri Bitki Sağlığı biriminden Ziraat Mühendisi Çağdaş Can Toprak ve İdari Mali İşler Biriminden Mehmet Nezir Kaya tarafından üreticilerin hasad döneminde karşılaştıkları sorunları yerinde tespit edilerek eğitim çalışmalarını gerçekleştirdi.
İkizbağlar Köyü fıstık üreticilerinin ''Yeşil Altın" olarak nitelendirdiği Siirt fıstığında, hasat sıcağa rağmen hummalı şekilde sürdürülüyor. Daha yağlı ve kırmızı renkte olan, başta çerez olmak üzere baklava, çikolata ve hamurlu tatlılarda kullanılan Siirt fıstığı bölgenin en önemli gelir kaynaklarından biri konumunda. Siirt Fıstığının genetik yapısı nedeniyle Periyosite özelliği gösterdiğinden bu sezon altın çağını yaşıyor.
 Çalışmaların 14.09.2015 ve 18.09.2015 tarihleri arası Tillo İlçe Merkezi ve İlçeye Bağlı Sinep ve Hatrant köylerinde Çiftçi Eğitim çalışmalarına devam edileceği öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtTilloÇiftçi Eğitimi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.