Bu haber kez okundu.

CHP Parti Meclis Üyesi Nevaf Bilek Basınla Bir Araya Geldi
banner229

Son yapılan Genel Kurultayda CHP Parti Meclisi üyeliğine seçilen CHP il başkanı Nevaf Bilek basınla düzenlediği sohbet toplantısında amaçlarının ilimizin sorunlarını ilgili platformlarda dillendirmek ve çözüm bulmak olduğunu belirterek  bu güne kadar ilimizin kalkınmasına katkısı olan herkese partili ayırımı olmaksızın teşekkür etti.

Bilek  Havuzbaşı tesislerinde düzenlenen toplantıda ülkenin önemli sorunları olduğunu belirten Bilek bunların başında pandemi ve  geçim sorunun geldiğini ifade etti.

Türkiye deki insanların 56 milyonu geçimini reel sektörden sağlamaktadır diyen Bilek, devletin şefkat elini göstermesi ve esnaf başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine şefkat elini göstermesi gerektiğini belirtti.

1984 yılından beri bölgede yaşanan bir sorun olduğunu belirten Bilek  “Hiçbirimizin tasvip etmediği kabul etmediği ama hepimizin katkısı olduğu kadar  bir takım hataları olduğu bir bölgede yaşıyoruz.

Hiçbirimiz bu sorunun  çözümünde  bunun inançlısından ataestine kadar bunun milliyetçisinden anti milliyetçisine kadar ben milliyetçiliğe her  anlamda karşı olduğum için, bu ülkeyi seven Türkiye’yi seven Türkiye’nin üniter yapısını korumak isteyen herkesin bu sorunun  demokratik yoldan çözülmesi için katkı sağlama gibi bir zorunluluğu var.

Türkiye'ye baktığımızda bundan 20-25 lyıl önceki sosyo politik durumda değil.  84 yılından başlayarak ta 95 lerde en tavan yaptığı dönemlere baktığımız zaman Irakta bir devlet  vardı, Irakta en azından muhatap olarak  alabileceğimiz bir yapı vardı.

Suriye'de de 10- 15 yıl önce bir devlet vardı. Suriye de iyisi ile kötüsü ile bu sorunların çözülmesi için Türkiye Cumhuriyetinin bir muhatabı vardı. Şimdi bakıyorsunuz ne Irak'ta ve ne Suriye de böyle bir yapı yok. Bu yapı bizi nereye taşıyor bizi? Demek ki Türkiye Cumhuriyetinin 100 yıllık Cumhuriyet tarihi ve ondan önceki devlet deneyimi ile ancak bu sorunun  ancak Türkiye de çözülebileceğine inanıyorum.

Bu gün Türkiye de demokratik anlamda bir takım iyileştirmeler yapıldığı zaman yarın öbür gün burada hepiniz hatırlarsınız , AK Partinin 1 ve 2.ci dönemindeki AB girme çalışmasına her zaman il başkanı olarak bir katkı sağlamaya çalıştım ve takdir ettim.

Son dönemlerdeki bu mevcut yapı, maalesef Türkiye de ki demokratikleşme süreci hızlı bir şekilde yapılmadığı zaman bu gün Suriye de ya da Irak'taki bir oluşumdan dolayı burada yaşayan Kürt kökenli ya da doğu kökenli arkadaşlarımızın yönü oraya gelecektir.

Fakat Türkiye de bir böyle bir demokratikleşme herkesin rahat herkesin ekonomik düşünce ve özgürlük anlamında bir iyileştirme yapılırsa o bölgedeki nüfusun yönü buraya dönecektir.” dedi.

Bilek, örnek olarak Irak'taki  Kürt ve Arap gençlerinin çoğunun  gezmek için kendilerini buldukları için İstanbul’a  gelmek istediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü”Biz Türkiyedeki demokratikleşmenin şiddetle  yapılmasının taraftarıyız. Bu demokratikleşme yapıldığı zaman Türkiye’nin başına bela  olacak bir demokratikleşme olmayacak.  

Tam  tamına Türkiye’nin üniter yapısını koruyan herkesin barış kardeşlik içerisinde yaşayan bir ülke haline geleceğiz.” Siirt'in sorunlarına da değinen Bilek, halkın Doğu Karadenizde bir  ile yapılan yatırımların tümü bizde de yapılsın demiyoruz ancak %50 si yapılmasını istediğini söyledi.

CHP Parti Meclisi Üyeliği nedeniyle bir ayağının artık Ankara da olacağını  belirten Bilek, mevzuat gereği  bir ay içerisinde  il başkanlığını bırakacağını İl Başkanlığı için mevcut yönetimin kendi aralarından birini seçerek genel merkeze bildireceğini, eğer mevcut yönetim kendi arasından birini seçemesse, il başkanı Genel Merkez tarafından atamasının yapılacağını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.