Bu haber kez okundu.

Bursa Heyetinden “Biz Anadoluyuz” Projesi Kapsamında Siirt’e Ziyaret
banner229

Bursa'nın Osmangazi Belediyesi tarafından başlatılan ve iller arasındaki kaynaşmayı amaçlayan "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında milletvekilleri ve belediye başkanından oluşan bir heyet Siirt’e geldi.

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar başkanlığındaki heyet, Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Osman Mesten, Muhammet Müfit Aydın, Zafer Işık, ile Osmangazi Belediye Başkan yardımcıları ve iş insanı Zeki Eker'den oluşan heyetle Siirt'te geldi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu ziyaretleri kapsamında Diyarbakır, Mardin illerini ziyaret eden 16 kişilik heyet, öğlen saatlerinde Siirt ziyareti kapsamında Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, İl Genel Meclis Başkanı Cangir Bayram,İl Genele Meclis Üyeleri, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu  ile bir araya geldi.

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu tarafından karşılanan Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet,15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Meydan Cami ve Güres Caddesinde incelemede bulundu, esnafla görüştü. Bursa heyeti Şeyhülhazin türbesini gezdikten sonra Tillo ilçesine geçti.

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın'ı da ziyaret eden heyet, ilçede yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bölge ziyareti kapsamında Siirt'e geldiklerini söyledi. Dündar, "Tarihi bir şehir olan Bursa'dan yola çıkarak bölgeye geldik. Anadolu'muzun güzel şehirlerini geziyoruz.

Diyarbakır ve Mardin'i ziyaretimizin ardından Siirt'e gelerek güzel bir ortam bulduk. Kardeşlerimiz huzura kavuşmuşlar. Özellikle turizm ve ticaretin geliştiğine şahit olduk." dedi. Heyet, Tillo ilçesinde, İbrahim Hakkı Hazretleri'nin 257 yıl önce yaptırdığı ışık düzeneğiyle güneşin ilk ışınlarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesi hakkında da bilgi aldı. 

Bursa heyeti Fakirullah Medresesini ziyaret ederek İsmail Hakkı Toprak hocayla bir süre sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldılar.

Bursa heyeti Tillo ziyaretinin ardından Veysel Karani beldesini ziyaret ederek ilimizden ayrıldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.