Bu haber kez okundu.

Belediye İş Sendikası İle Kurtalan Belediyesi Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
banner229

Kurtalan Belediyesi ile Belediye – İş Sendikası arasında 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kurtalan Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay ve yönetim kurulu üyeleri ile çalışanlar katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye İşçi Sendikası Başkanı Halit Akınay, "Kurtalan Belediyesiyle yapılan 3 yıllık toplu iş sözleşmesinde her yıl için yüzde 10 zam yapıldığını söyledi.

Akınay, Kıdem zammı ise; deneme süresi dahil işçilerin iş yerlerine geçen her bir hizmet yılı için bu tabana ayrıca 60 kuruş kıdem zammı eklenecektir. Ayrıca ücret zammı ise; işçi yevmiyelerine, sosyal haklarına ve parasal maddelere yüzde 10 oranında zam yapılmıştır.

Birleştirilmiş sosyal hak diye ödeme yapılan miktar 30 güne bölünerek işçilerin yevmiyelerine eklenecektir. Desteklerinden ötürü Kurtalan Belediye Başkanı Karaatay ve yönetimine Belediye çalışanlarımız adına teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, belediyede gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, "göreve geldikleri günden bu yana ilçemizde yaptığımız çalışmalarda her zaman işçinin ve emekçinin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini ifade ederek, sendika yönetimine uzlaşmacı tutumlarından dolayı teşekkür ederim. Yaptığımız sözleşme hayırlı olsun dedi.

Sendika Başkanı Halit Akınay da, Başkan Karaatay’ın işçilerin haklarını almaları konusunda çok duyarlı davrandığını belirterek teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Karaatay ve Belediye İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Akınay, toplu iş sözleşmesine imzalarını attılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.