Bu haber kez okundu.

Baykan’da "2021 Yılı Yunus Emre ve Türkçe Yılı" Etkinlikleri Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
banner229

"2021 Yılı  Yunus Emre ve Türkçe Yılı"  Etkinlikleri Koordinasyon ToplantıBaykan Kaymakamı / Belediye Başkan V. Mehmet Tunç Başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Baykan Kaymakamı / Belediye Başkan V. Mehmet Tunç Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İl Kültür ve Turizm Müdürü  Aladdin Aydın , İlçe Kütüphane Müdürü Nemetullah Karaçay, İlçe Halk Eğitim Müdürü Muzaffer Erfüs, Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Baykan Kaymakamı / Belediye Başkan V. Mehmet Tunç “30 Ocak Cumartesi günü bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanlığımızın genelgesiyle 2021 yılı 'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' olarak ilan edildi.

Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarında biri olan Yunus Emre ‘nin vefatının 700. Yılı hasebiyle 2021 yılı,UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştır.

Yunus Emre ; şiirlerinde insan ve doğa sevgisi hoşgörü kardeşlik ve barış kavramlarını en duru Türkçe ile işlemiş ve bu şiirlerde din,dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm insanlığa seslenmiştir.

Yunus Emre “Yetmiş İki millete bir göz ile bakma”ilkesi ve evrensel insani değerler üzerine inşa edilmiş felsefesi ile dünya hümanizmine katkılar sağlayarak insanlara ortak değerler etrafında birleştiren,çağının çok ötesinde bir şair olmayı başarmıştır.

Bu kapsamda düzenlenecek tüm etkinlerin en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulacak her türlü desteği vererek bu etkinliklerin ilçemizin de sağlayacağı katkıların önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yunus Emre 3 yıl önce

Hangi Yunus
»2021 Yılı, Yunus Emre ve Türkçe Yılı” Olarak İlan Edildi.«
Şimdi soruyorum Hangi Yunus?
Sefa Veliyevanın anlattığı Yunus mu?
Larende, yani Karamanlı Yunus mu?
Ankara/Nallıhan da ki Yunus mu,
Erzurumlu Yunus mu?
Bursalı Yunus mu?
Eskişehirli Yunus mu?
Denizlide ki Yunus mu?
Babai İsyanlarına katılan Yunus mu. Sahi bu Yunus hangisidir.?