Bu haber kez okundu.

Baykan Kaymakamına Suikast Girişiminde Bulunan Terörist Yakalandı
banner229

Siirt'in Baykan İlçesi'nde 24 Temmuz tarihinde Astsubay Üsçavuş Yakup Akdağ'ın şehit edilmesi ve 7 Temmuz'da Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey'e suikast girişiminde bulunan PKK'lı terörist ile buna yardım ve yataklık yapan 4 kişi yakalandı.

Sivil kıyafet ile dün akşam saat 20.00 sıralarında İl Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda çeşitli olaylara karıştığı belirlenen PKK'lı terörist ile buna yardım ve yataklık yapan 4 kişi yakalandı.

Valilikten yapılan Açıklamada Siirt İl jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonla; 31 Ağustos 2017 günü saat: 20:00 sıralarında (1) Bölücü Terör Örgütü mensubu (sivil kıyafetli ve silahsız olarak) ile terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen (4) şahıs yakalanarak, gözaltına alınmıştır.

Yakalanan Bölücü Terör Örgütü mensubunun 7 Temmuz 2017 tarihinde Siirt/Baykan Kaymakamı Mehmet KOCABEY’e suikast girişiminde bulunduğu ve 24 Temmuz 2017 tarihinde Siirt/Baykan Çukurca Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Asb. Üçvş. Yakup Akdağ’ın şehit edilmesi olayına karışan Bölücü Terör Örgütü gurubu içerisinde faaliyet gösterdiği değerlendirilmektedir.

Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.