Bu haber kez okundu.

Başkan Kuzu: “Ticaret Sicili Tescil İlanları 2 Saat İçerisinde Yayınlanacak”
banner229

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliği ile çalışması tamamlanan "Ticaret Sicili İlanların elektronik ortamda Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'ne gönderilmesi ve 2 saat gibi kısa bir süre içinde yayınlanması" işlemlerinin altyapı çalışmalarını tamamlayarak, uygulamaya başladıklarını söyledi.

Oda hizmet kalitesini en üst seviyede tutmak adına yürüttükleri çalışmaların planlı bir şekilde devam ettiğini belirten Kuzu, "Daha önce Ticaret Sicili Müdürlüklerinde tescil edilen işlemler 1 hafta sonra Ticaret Sicili Gazetesi’nde ilan ediliyordu.

Yeni uygulama ile Ticaret Sicil Müdürlüğümüzce Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden tescil edilen kuruluş ve değişiklik işlemlerinin büyük kısmı elektronik ortamda Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Müdürlüğü'ne göndererek, 2 saat içerisinde gazetede yayınlanması sağlanmış oldu.

En önemli vizyonlarımızdan biri olan dijitalleşme yolunda bakanlığımız, TOBB ve odamız tarafından atılan bu önemli adımın üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.