Bu haber kez okundu.

Aktay, Kezer’de Yapılacak Termal Kaplıcanın Arazisinde İncelemelerde Bulunarak, Yatırımcıları Bilgilendirdi
banner229

Garnave Kaplıcasının şifalı suyu, şifa vermeye devam edecek. Baraj göletinin altında kalacak suyun Kezer’e çekilmesi amacıyla başlatılan sondaj çalışmaları devam ediyor.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Siirt Milletvekilimiz Prof Dr. Yasin Aktay, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve yatırımcılarla birlikte Kezer’de yapılacak termal kaplıcanın arazisinde incelemelerde bulunarak, yatırımcıları bilgilendirdi.

Garnavenin kurtarılması için çalışmaların başlanılmasına vesile olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Orta Doğu ve Körfez Ülkelerindeki İkili İlişkiler ve Yatırımlardan Sorumlu Başdanışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay’ın girişiminin ardından, Ilısu Barajı altında kalacak şifalı Garnave Kaplıca suyunun Kezer bölgesine taşınması amacıyla, sondaj çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Siirt Milletvekilimiz Prof Dr. Yasin Aktay, Sırbistan,Bosna Hersek, Katar ve Yemen’de yatırımları olan HAMDO Grup yetkililerini Kezer’de yapılacak termal kaplıcanın arazisine götürerek, yatırımcıları bilgilendirdi.

Siirt’in termal kaplıcası Billoris Kaplıcası (Garnave) kurtarma çalışmasının, Siirt için asrın projesi olduğunu, miras niteliğinde bir proje olacağını, Siirt ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlayacağını belirten Aktay, “Siirt için asrın projesi olacak miras niteliğinde bir projedir.

Ilısu barajı projesiyle sular altında kalacak Biloris kaplıcasını Siirt Üniversitesi Kezer yerleşkesi kenarına taşıyoruz, kaplıcanın su debisinin yüksek olduğunu, bu projenin finansını sağladıklarını ve projenin hazır olduğunu söyledi.

Aktay, projenin hayata geçmesiyle birlikte, Siirt ekonomisi ciddi anlamda canlılık kazanacağını ve Kezer suyunu ıslah edip, akan bir havuz inşa edileceğini bölgede ormanlaşma çalışmalarının da yapılacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hanzade Atasay 6 yıl önce

Hayal görmeyi bırakın, garnave'den kezer'e gelene kadar su özelliğini ve sıcaklığını kaybedecek ve yaptığınız onca harcama boşa gidecek. Zaman her şeyi gösterecek.

Avatar
Veysel 6 yıl önce

Yasin bey ALLAH aşkına siz hiç bişey yapmayın ...