Bu haber kez okundu.

AK Parti Milletvekilimiz Aktay, Uçak Seferleri İle İlgili Açıklama Yaptı
banner229

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Siirt Milletvekilimiz Prof. Dr. Yasin Aktay, Bora-Jet tarafından durdurulan uçak seferleri ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu.

Aktay yaptığı yazılı açıklamada; Uzun bir süredir Siirt– Ankara / İstanbul seferleri düzenleyerek ilimiz ve diğer komşu illerde yaşayan vatandaşlarımıza hizmet veren Borajet teknik nedenlerden ve yapılanma sürecine girdiğinden dolayı tüm Türkiye’de 80 farklı noktaya gerçekleştirdiği seferlerine süre belirtmeksizin ara vermiştir.

Firmanın bu konuda yaptığı açıklamanın hemen ardından şirket yetkilileriyle iletişime geçilip konu hakkında detaylı bilgiler alınmıştır.
Şirket yetkililerinden alınan bilginin ardından ilimize gerçekleştirilen seferlerin yeniden başlaması ve ulaşım konusunda aksaklıkların giderilmesi amacıyla Anadolujet tarafından uçuşların başlatılması talebimiz başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Ulaştırma Bakanımız, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı ve THY Genel Müdürüne bizzat iletilmiştir.
Anadolujet firması tarafından ilimize uçuşların başlatılması ile alakalı gerekli prosedür çalışmalarına başlanmıştır. Bu prosedür çalışmaları kapsamında Siirt havaalanına inebilecek tipte uçakların ve mürettebatlarının temini konuları değerlendirilmeye alınmıştır. Önümüzdeki hafta Ulaştırma Bakanımızla aynı konu ile ilgili tekrar bir araya gelinecektir. 
 İl Başkanımız Fuat Özgür Çalapkulu ile birlikte ilimize uçak seferlerinin yeniden başlatılması ve kalıcı bir hale getirilmesi için konuyu yakinen takip ettiğimizi kamuoyunun bilgisine arz ederiz.
Prof. Dr. Yasin Aktay
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı
Parti Sözcüsü
Siirt Milletvekili

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ramazan 7 yıl önce

hocam tek çözüm yeni havaalanı ve siirt merkezde...

Avatar
Muhammed 7 yıl önce

En faydalı olan Kurtalan gibi uygun bir yerde Havalimanı yapılmasıdır. İki dağın arasında yapılan mevcut Havalimanına büyük uçak ✈ inemiyor. Büyük uçak inerse bilet fiyatı da daha ucuz olur.

Avatar
Hayri 7 yıl önce

Hayati önem taşıyan havaalanı konusu bireysel değilde toplumsal bakıldığında en uygun yer kurtalan mağrip arasında bulunan yerdir Cumhurbaşkanımız seçim Arefe'sinde bu konuyu ele almış ve basınada açıklamada bulunmuştu