Bu haber kez okundu.

Aile Hekimleri Ciddi Hak Kayıplarına Uğrayacak!
banner229

Siirt’te aile hekimi olarak görev yapan Dr. Özgür AYDIN; görevlendirme ücretleri, aylık çalışmalar ve SABİM şikayeti ile ilgili idareye karşı açtığı 7 davanın tümünü kazandı.

Bu kararlardan 5’i idare tarafından istinafa taşınmasına rağmen Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi de Dr. Özgür AYDIN lehine karar verdi. Aynı zamanda Siirt Aile Hekimleri Derneği Başkanı olan Dr. Özgür AYDIN, istinaf kararları sonrası tüm yargılama giderlerini idareden talep etti.

1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe giren yeni Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği sonrası ciddi hak kayıplarına uğrayan aile hekimlerinin hukuk mücadelesinin eskisine oranla daha fazla artacağa benziyor.
Yeni Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği’nde aile hekimlerinin maaşlarından yüzde 10’luk kesinti yapılması, kronik izlemler ile kendilerine ciddi hukuki sorumluluklar yüklenmesi, sözleşme feshininin kolaylaşması gibi birçok ağır yaptırım bulunmakta.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.