Bu haber kez okundu.

AFAD Yeni Araçlarını Basına Tanıttı
banner229

Afad Kurumuna afet durumlarında kullanılmak üzere 7 araç verildi.Araçların teslimi nedeniyle eski valilik önünde bir tören düzenlendi. Kent içinde itfaiye hizmetlerine kullanılabilecek nitelikte olan iki araçta belediyeye teslim edildi.

Törende bir konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz coğrafyamızın tarihten beri afetlere maruz kaldığını belirterek, bu konuda hazırlıklı olmamız ve Afadı araç gereç açısından güçlendirmemiz gerekiyor. Son dönemde Şirvanda yaşanan heyelanda AFAD’ın çok fedakarca çalışma yaptığını belirten Vali Tutulmaz “Son iki yılda gerek özel idare ve gerekse AFAD Başkanlığının imkanları ile AFAD ‘ı güçlendirdik. Bu gün alınan 7 araç ile belediyeye teslim edeceğimiz 2 araç için buradayız.

İnşallah bu araçlara ve AFAD’ a hiç ihtiyaç olmaz ve hiç kullanılmaz. Ancak bizler en kötüye göre hazırlıklı olmamız gerekir. Son dönemde Şirvanda AFAD’ın ne kadar cansiparene ve fedakarca çalıştığını hepimiz gördük. Kendilerini kutluyorum.” Dedi.

Vali Tutulmaz AFAD kurumuna yeni hizmet binası yapılacağını sözlerine ekledi.

Törende bir konuşma yapan Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Yasin Aktay, Afadın son yıllarda bütün dünyada temayüz eden insanı siyasetinin en önemli yüzü, en önemli kurumlarından birisi olduğunu söyledi. AFAD ın kuruluşunda doğal afetlere müdahale etmek için tasarlandığının ancak yaşadığımız dünyada sosyal afetlerin doğal afetlerin önüne geçtiğini belirten Prof. Dr. Aktay “ AFAD Türkiye’nin dünyada insani siyasetinin dışa yansıyan en önemli yüzüdür. Yaşadığımız dünya sosyal afetlerin yaşandığı bir dünya. Sosyal afetler insanın, insana yaptığı zülüm ve vahşettir. Suriye de ve Irakta yaşanan vahşet yüzünden bu ülkelerden insanların sığınmak zorunda kaldıkları bir ülkedir. ” dedi.

Törende daha sonra araçlar incelendi ve hangi çalışmalarda kullanılacakları konusunda bilgi alındı. Belediyeye teslim edilecek iki aracında anahtarları Vali Tutulmaz ve Milletvekili Prof.Dr.Aktay tarafından belediye başkan vekili Ceyhun Dilşad Taşkın’a teslim edildi.

Tören Müftü Faruk Arvas’ın okudu dua ile sona erdi.Törene, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Uras ile AK Parti il başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve diğer yetkililer katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ömer elma 7 yıl önce

zaten olay olsada kimsenin ihtiyacı görülmür boşuna alınmış

Avatar
Zihni AKKOYUN 7 yıl önce

ALLAH seni mahcup etmessin muvaffak etsin sevgili abicim..