Bu haber kez okundu.

"7’den 70’ e Tillo Hayat Buluyor" Projesinin Lansmanı Yapıldı
banner229

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Tillo Kaymakamlığı bünyesinde "7’den 70’e Tillo Hayat Buluyor" Projesinin Lansmanı yapıldı.

Tanıtım Lansmanına Tillo Kaymakamı Yunus Koç, Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın,  Siirt Valiliği Sosyal Projeler Müdür  vekili Hadi Başak proje uzmanı Ömer Günzit, ilçe kurum müdürleri ve bazı öğrenciler katıldı.

İlçede Kaymakam Ahmet Sucu Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda  Proje koordinatörü Çağdaş Can Toprak ile ilçe Milli Eğitim Müdürü Muammer  Altunç proje hakkında bilgi verdiler. Bir yıl içerisinde tamamlanacak olan proje kapsamında çeşitli kültürel ve sanatsal faaliyetler yapılacak. Mevcut açık hava spor tesisi revize edilecek ve bir  çocuk oyun alanı kurulacak.

Tillo Kaymakamı ve Siirt Vali Yardımcısı Yunus Koç ilçede hazırlanan projeler hakkında bilgi verdi.İlçede üç adet proje hazırlandığını belirten Koç bunların üçününde Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edildiğini belirtti.

Sodes projelerinin tanıtımını gösteren  videonun gösteriminin ardından bazı öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

"7’den 70’e Tillo Hayat Buluyor" Projesi kapsamında vatandaşların talepleri doğrultusunda 2017-2018 yıllarında;

*Çocuklara Yönelik; Sportif Faaliyetler, Sinema, Kitap Okuma Kampanları, Gezi, Piknik Faaliyetleri

*Gençlere Yönelik; İl Dışı Gezileri, Sinema, Tiyatro Faaliyetleri

*Bayanlara Yönelik; İl Dışı Gezileri, Konferans, Sinema, Seminer, Piknik Faaliyetleri,

*Yaşlılara Yönelik; İl İçi Gezileri, Konferans, Sinema, Seminer, Piknik Faaliyetleri uygulanacak olup proje süresince vatandaşlarla yapılacak olan etkinlikler kapsamında hediyeler verilecek. 

Proje kapsamında İlçede bulunan konferans salonu ve açık spor alanında rehabilite çalışmaları yapılarak İlçeye yeni bir çocuk oyun alanı kazandırılacak.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu Projede;

*Tillo Tiyatro Topluluğu

*Tillo İlahi Grubu Oluşturularak İlimizde ve İlçemizde manevi şahsiyetlerimizin hayatları gösterime girecektir.
Proje sonunda bütün katılımcılar İlçede bulunan kanaat Önderleri ile biraraya gelerek birlik ve beraberlik mesajları verilecek.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.