Bu haber kez okundu.

Siirt'te Karne Heyecanı !
banner229
Halide Kutlualp ilkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali vekili Gürbüz Saltaş, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ve öğrenci velileri katıldı.
Siirt'te okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 97 bin öğrenci, yaygın eğitimden 10 bin, toplam 107 Bin öğrenci karne sevinci yaşadı.
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemi belirten konuşmayı 5-A sınıfı öğrencisi Ömer Faruk Demir yaptı.
Şiirlerin okunmasının ardından, sınıf bazında birinci olan öğrencilere ödüllerini Vali Vekili Gürbüz Saltaş tarafından verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay yaptığı konuşmada , "Tüm Türkiye 'de olduğu gibi ilimizde de 2014-2015 eğitim öğretim yılını bitiren 97 bin öğrenci, yaygın eğitimden 10 bin, toplam 107 bin öğrencinin karne alacağını söyledi. Bunun yanında ilimizde görev yapan 3 bin 740 öğretmenimiz de, yoğun geçen bir dönemin yorgunluğunu yaz tatiliyle atmaya çalışacak. Öğrencilerin yaz tatilini iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Suay, Öğretmen ve öğrencilerimize gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Suay, 2015-2016 eğitim öğretim yılının hiçbir olumsuzluk yaşanmadan başlaması temennisinde bulundu.
Vali Vekili Gürbüz Saltaş, yaptığı konuşmada, öğrencilerin buradan çıktıktan sonra İl Halk Kütüphanesine gidip üye olmalarını ve günde en az 2 saat kitap okumaları tavsiyesinde bulunarak, emeği geçen öğretmen ve velilere teşekkür etti.
Program dağıtılan karnelerin ardından okul Resim öğretmeninin hazırladığı resim sergisinin gezilmesiyle son buldu.
Türkiye geneli Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 17 milyon 559 bin 989 öğrenci karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girdi. Liseye kayıt yaptıracak öğrenciler için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen merkezi ortak sınav sonuçlarına göre belirlenen Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP), 24 Haziran'da ilan edilecek.
Merkezi sınav puanlarının tamamını veya bir kısmını kullanarak yapılacak özel okullara kayıt işlemleri ise 24 Haziran-5 Temmuz'da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine öğrenci kayıtları da 10 Temmuz'da yapılacak. Öğrencilerin liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz'da saat 13.00'e kadar tercihler alınacak. Yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos'ta ilan edilecek. Üniversite adayı lise son sınıf öğrencilerinin katılacağı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 13-14 Haziran, 20-21 Haziran'da 5 oturum halinde gerçekleştirilecek.
YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
Gelecek eğitim öğretim yılının ilk zili, 14 Eylül Pazartesi çalacak. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıflarındaki öğrenciler ise uyum programına, 7-11 Eylül’de alınacak. Birinci dönemin 22 Ocak'ta sona ermesiyle öğrenciler, 25 Ocak-5 Şubat'ta yarıyıl tatiline girecek. İkinci dönem ise 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 10 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.