Bu haber kez okundu.

Ortodonti Diş Teli Fiyatları
banner229

Diş teli fiyatları; hastaların özelliklerine ve uygulanacak tedaviye göre farklılık gösterir. Ayrıca diş teli fiyatları, tedavinin yapılacağı sağlık kuruluşu, uygulanacak yöntem ve kullanılacak malzemelere göre de değişkenlik gösterecektir. Buradaki hususlara geçmeden önce diş teli tedavisi hakkında kısa bilgi verilmesi uygun olacaktır.

Bebeklik döneminde çıkan geçici süt dişleri, 6-7 yaşlarına gelindiğinde yerlerini kalıcı dişlere bırakır. Bu dönemde farklı nedenlerden dolayı dişler uyumsuz ve çarpık bir şekilde çıkabilir. İşte bu uyumsuzluğu ve çarpıklığı düzeltmek için diş telleri geliştirilmiştir. Peki, diş teli fiyatları ne kadardır? Herkese diş teli uygulanabilir mi? Bu ve benzer soruların cevaplarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Diş Telleri Ne İşe Yarar?

Diş ve çenede meydana gelen bozuklukları düzelten bilim dalına ortodonti adı verilir. Diş telleri de bu branşta kullanılan tedavi yöntemleri arasında yer alır. Özellikle henüz ergenliğe girmemiş veya iskelet sistemi hala esnek kişiler için uygun bir tedavidir.

Diş telleri, dişlerin istenilen noktalara gelmesini sağlayan özel bir tedavi yöntemidir. Sadece diş hekimleri tarafından uygulanabilir. Bu tedavinin uygulanması genel olarak kolaydır. Acısız bir tedavi olduğu da söylenebilir. Ancak kesin sonuç alınması için 4-12 aylık bir süreye ihtiyaç vardır.

(Ortodonti) Diş Teli Fiyatları Ne Kadar?

Diş teli fiyatları, çok sayıda unsurdan etkilenir. Buna bağlı olarak net bir rakamdan bahsetmek son derece zordur. Hastanın dişlerindeki bozukluklar, kullanılacak malzemeler (seramik, metal, lingual vb.), hastanın yaşı ve diğer tedaviler gibi unsurlar, ortodonti fiyatları üzerinde etkilidir.

Ancak genel olarak ortalama bir fiyat listesinden bahsedilmesi mümkündür. 2020 yılında diş teli fiyatları 3.000 TL ile 7.000 TL arasındadır. Eğer tedavi tek çeneye (alt veya üst çene) uygulanırsa, ödenmesi gereken rakam 2.250 TL ile 3.000 TL arasında olacaktır. Her iki çeneye birden uygulandığında ise 4.000 TL ile 6.250 TL arasındaki bir fiyattan bahsedilebilir.

SGK Diş Telini Karşılıyor Mu?

Diş teli fiyatları seviyesinin yüksek olması, insanların SGK diş telini karşılıyor mu şeklindeki soruyu sormasına neden olmaktadır. Öncelikle bu tedaviyi devlet hastaneleri de sağlamaktadır. Devlet hastanesi diş teli fiyatları da yukarıdaki gibidir. Bu nedenle özel bir kurum tercih etmeniz faydanıza olacaktır.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bazı durumlarda diş telini karşılar. Diş ve çenede bulunan çarpıklıklar, ağız ve çene sağlığını ciddi seviyelerde etkiliyorsa, devlet hastanesinde ücretsiz diş teli tedavisi olunabilir.

Ücretsiz Diş teli ve Ortodonti Randevu: https://www.periodent.net/online-randevu/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.