“GECE POLİKLİNİKLERİNE YOĞUN İLGİ VAR”

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayata geçirilen gece polikliniği uygulamasının halktan büyük ilgi gördüğünü belirten Hacıoğlu, her gün 500 ile 1000 kişi arasında vatandaşın bu hizmetten yararlandığını ifade etti.

“Dahiliye, Göz ve Kadın Doğum branşlarında her gece poliklinik hizmeti veriyoruz. Bu uygulama vatandaşımızın hastaneye erişimini kolaylaştırdı” dedi.

“MHRS BAŞVURULARI AZALDI, AMELİYATLAR %35 ARTTI”

Hacıoğlu, göreve geldiklerinde 10 bin 500 olan MHRS başvuru sayısının 4970’e gerilediğini belirterek, bunun poliklinik hizmetlerindeki iyileşme ve randevu sisteminin etkin çalışmasından kaynaklandığını söyledi.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “QR Kod Temizlik Uygulaması” Başladı
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “QR Kod Temizlik Uygulaması” Başladı
İçeriği Görüntüle

Ayrıca ameliyat sayılarında da önemli bir artış yaşandığını ifade eden Hacıoğlu, “Son üç ayda ameliyat sayılarımız yüzde 35 oranında arttı” dedi.

“62 UZMAN HEKİM ATANDI, BU EN YÜKSEK RAKAM”

İl genelinde sağlık personeli ihtiyacının giderilmesi adına önemli adımlar attıklarını dile getiren Hacıoğlu, “Son iki dönemde 62 uzman hekim atandı. Bu, Siirt tarihinde ulaşılan en yüksek rakamdır” şeklinde konuştu.

Ayrıca önümüzdeki atama döneminde 25-30 yeni doktorun daha Siirt’e geleceğini müjdeledi.

“AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINDA TÜRKİYE’DE TEKİZ”

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne 17 yeni diş hekimi atandığını ifade eden Hacıoğlu, “Türkiye genelinde 17 hekim alan tek il biz olduk. 5 açık pozisyonumuz varken bu atama ile çok güçlü bir kadro kurduk” dedi.

Hacıoğlu ayrıca evde diş bakım hizmeti başlattıklarını, her gün uzak bir köye ambulansla mobil diş hizmeti götüreceklerini ve köylerde otizmli çocuklara yönelik taramaların başladığını söyledi.

“Kurtalan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin Aralık veya Ocak ayında açılacağını” da belirtti.

“TEMİZLİKTE YENİ SİSTEM: KAREKOD VE SORUMLU PERSONEL”

Hastanedeki temizlik hizmetlerinde de büyük ilerleme kaydedildiğini belirten Hacıoğlu, “Artık her tuvaletin bir sorumlusu var. Karekod sistemiyle denetim yapıyoruz. Son iki aydır temizlikle ilgili şikayet almadık” dedi.

“Hastanemiz şu anda önceye göre %80-90 oranında daha iyi durumda” ifadelerini kullandı.

“İHALELERDE ŞEFFAFLIK SAĞLANDI”

Göreve başladığı günden bu yana tüm ihaleleri şeffaf bir şekilde yürüttüklerini vurgulayan Hacıoğlu, “Adrese teslim ihale dönemleri bitti. Benim ve ekibimin paraya ihtiyacı yok. Halkın hakkını korumak bizim görevimiz” dedi.

Ayrıca, geçmişe dönük 10 yıllık doğrudan teminlerin incelenmeye başlandığını da açıkladı.

“BENİM TEK KRİTERİM HALKTIR”

Hacıoğlu, görev anlayışını şu sözlerle özetledi: “Benim kriterim halktır. Hep sahadayız, halkın duası bize yeter. Koltuk derdim yok, tek amacım vatandaşımıza en iyi sağlık hizmetini sunmaktır.”

Ayrıca hastanedeki klima sorunlarının tamamen çözüleceğini, Dünya Bankası desteğiyle güneş enerjisi panelleri kurulumu çalışmalarının da sürdüğünü belirtti.