Programda sözlerine yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başlayan Vali Kızılkaya, Siirt’in zengin tarihsel birikimi, doğal güzellikleri ve inanç turizmiyle güçlü bir medeniyet dokusuna sahip olduğunu vurguladı.
Siirt’in bir kardeşlik şehri olduğunun altını çizen Vali Kızılkaya, huzur ve güven ortamında yapılan yatırımlarla kentin hızla cazibe merkezi olma yolunda ilerlediğini belirtti.
Vali Kızılkaya konuşmasında, şehrin geleceğe hazırlanmasında kültürel kimliğin korunmasının temel öncelik olduğunu ifade ederek, el sanatlarının desteklenmesi, ustaların teşvik edilmesi ve gençlerin bu alanlara yönlendirilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.
“Kültürü güçlü olan toplumların geleceği de güçlüdür.” diyen Vali Kızılkaya, kültürel mirasın yaşatılmasının şehir gelişiminin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti.
Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda Siirt’in doğal ve beşerî kaynaklarını en verimli şekilde değerlendirerek kenti hak ettiği geleceğe taşımak için çalışmaya devam ettiklerini belirten Vali Kızılkaya, “Milletimizin duası ve desteği ile var gücümüzle çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Program sonunda Vali Kızılkaya beraberindeki öğretmenlerle birlikte Siirt Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren Şal-Şepik atölyesini ziyaret etti.
Tarım ve Ağaç Müzesi’nde gerçekleştirilen programa, İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz ve öğretmenler katıldı.







