Bu haber kez okundu.

Siirt'i BAL Liginde Botangücü Spor Temsil Edecek
banner229

Hafta sonu Şehir Stadı'nda oynanan Bölgesel Amatör Lig maçına yoğun bir katılım yaşandı

Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) Siirt Botan Spor ile Kurtalanspor arasında yoğun yağmurun altında oynanan karşılaşma yoğun bir tempoda geçti. Gergin başlayan karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lık skorla bitti. İkinci yarıda orta alanda gelişen atakları fırsata çeviren Siirtspor, kanatlardan da rakip takımın ceza alanında baskı uygulayarak 63. Dakikada Erhan'la ve 72. Dakikada İbrahim'le klas goller atarak maçı 3-1'lik skorla yendi. Maçın bitiş düdüğünün türbinde her iki takım taraftarları arasında küçük bir arbede yaşandı. 

-Yağmur hiç dinmedi
Şehir stadında oynanan karşılaşma yoğun bir yağmurun altında oynanmasına rağmen maça ilgi gösteren taraftarlar, sahaya girebilmek için dışarıda uzun bir kuyruk oluşturdu. Maçta herhangi bir sorun çıkmaması için de tüm güvenlik tedbirleri alınmıştı. Maçı izlemek için stada gelen Siirt Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, 90 dakika boyunca sahanın içinde gezerek her iki takım yedek kulübesinde futbolcularla görüşmeleri ve taraftarları sık sık uyarması olayların çıkmasını engelledi. 

-İlk kez bu kadar kalabalığa tanık oldular
Siirt Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ahmet Muhtar, hafta sonu keyifli bir karşılaşmaya tanık olduklarını söyledi. Muhtar, "İlimizde amatör maçlarda daha önce böyle bir rekabete ve taraftarların yoğun ilgiye ilk kez tanık olduk. Geçmişte 3'üncü lig maçların da bile türbinler bu kadar dolmamıştı. Siirt Botan spor gücüspor da Kurtalan Spor da bizim memleketimizin takımıdır. Maç öncesi her iki takım yöneticileriyle görüşerek kendilerine başarılar diledik. Gayet centilmenlik içinde geçen karşılaşmada uzun süre ilk kez bu kadar keyifli bir maça tanık olduk. Kazanan takımı kutluyor  başarıların devamını diliyorum" dedi.

-"BAL Liginde İlimizi en işi şekilde temsil edeceğiz "
Siirt Botan Gücüspor Kulüp Başkanı Adnan Yıldız, Pazar günü oynanan Kurtalanspor karşısında hak ettikleri bir galibiyet ayarak Bölgesel Amatör Ligine katılamaya hak kazandıklarını söyledi.
Yıldız, "Bu yıl çok iyi hazırlandık. Kıt imkanlarla büyük bir galibiyet aldık, ben başta tüm futbolcuları yürekten kutluyorum. Siirt Botan Gücü Sporun'un bundan sonra Bölgesel Amatör Liginde mücadele edecek olması bizleri sevindiriyor. Bileğimizin hakkıyla buralara katdar geldiğimize inanıyorum. Çok mutluyum, bu başarıda tüm spor severlerin, taraftarların ve Siirt halkının büyük katkısı var" dedi.

-Sporseverler: "Futbola destek çıkılsın"
Siirtli sporseverler son yılların en keyifli maçlarında birine tanık olduklarını belirterek, "ilimizin profesyonel ligde oynayan bir erkek takımı olmaması büyük eksikliktir. Pazar günü Şehir Stadı'nda oynan bir amatör maçına bile bu kadar taraftar ilgi gösteriyorsa, bu yıllardır içimizde biriken futbol özlemidir. İlimizin bir futbol takımının olmaması büyük bir eksikliktir. İşsizlik ve terörün yoğun olduğu bölgede spor ve sportif etkinliklere ağırlık verilmeli-ki bölge halkı ve bilhassa gençlerin enerjileri spora kanalize olsun. Aksi takdirde gençlerin enerjileri başka alanlara yönelir" ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Azad bahoz 7 yıl önce

Her biji
Başarılar büyük kaptan Cüneyt

Avatar
yunus 6 yıl önce

başarıllar

Misafir Avatar
yunus 6 yıl önce @yunus

siirtspora.dokunan.eler.kırılsın

Beğenmedim! (0)