Kentte düzenlenen törene; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, il protokolü, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, vatandaşların uzun süredir beklediği anlar yaşanırken, kura çekimi büyük bir heyecanla takip edildi.
500 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Siirt’te hayata geçirilen çalışmalar doğrultusunda, 1.627 konutun hak sahibi kura yöntemiyle belirlendi.
Sosyal devlet anlayışıyla yürütülen proje sayesinde, dar ve orta gelirli vatandaşların güvenli, sağlıklı ve modern konutlara kavuşması hedefleniyor.
Törende yapılan konuşmalarda; Yüzyılın Konut Projesi’nin sadece bir barınma hamlesi olmadığı, aynı zamanda şehirlerin planlı gelişimine, sosyal yaşamın güçlenmesine ve vatandaşların yaşam kalitesinin artırılmasına önemli katkılar sunduğu vurgulandı.
Projenin, Siirt’in çehresini değiştirecek önemli yatırımlar arasında yer aldığı ifade edildi.
Kura çekiminin tamamlanmasının ardından hak sahibi vatandaşlar büyük sevinç yaşarken, tören dualar eşliğinde sona erdi.
Hak sahibi olan tüm hemşehrilerimize yeni yuvalarının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.
Kura çekimi sonucunda Siirt genelinde yapılacak konutlar için hak sahipleri şu ilçelerde belirlendi:
Siirt Merkez: 1.000 konut
Baykan: 140 konut
Eruh: 47 konut
Kurtalan: 100 konut
Pervari: 160 konut
Tillo: 80 konut
Şirvan: 100 konut
SİİRT SOSYAL KONUT KURA SONUCU SORGULAMA İÇİN – TIKLAYINIZ
Kurada ismi çıkanların sisteme işlenmesi 17:00'dan sonra yansıyacak. 17:00'dan sonra sisteme yeniden girmeyi deneyin.






