Yaz Kur’an Kurslarının başlaması dolayısıyla Halid bin Velid Camii ve Kur’an Kursunu ziyaret eden Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, öğrencilerle bir araya gelerek ilk dersi verdi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Müftü Pinal, kursların hayırlı olmasını temenni ederek çocuklara başarılı ve verimli bir eğitim dönemi diledi.
Yaz Kur’an Kurslarının çocukların dinî, ahlaki ve manevi gelişiminde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden İl Müftüsü Şakir Pinal, şu değerlendirmelerde bulundu:“2026 Yılı Yaz Kur’an Kurslarımız 6 Temmuz itibarıyla başlamış olup, 14 Ağustos 2026 tarihine kadar devam edecektir.
Bu süre zarfında ilimiz genelindeki tüm camilerimiz ve Kur’an kurslarımızda çocuklarımıza ve gençlerimize eğitim verilecektir.
Kurslarımızda öğrencilerimize Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra temel dinî bilgiler, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) hayatı, ibadet, ahlak ve değerler eğitimi verilecektir.
Yaz Kur’an Kurslarımız, çocuklarımızın manevi gelişimlerine katkı sağlayan, camilerimizle bağlarını güçlendiren ve millî-manevî değerlerimizi tanımalarına vesile olan önemli bir eğitim imkânıdır.
Yaz tatili, çocuklarımızın Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeleri, dinî bilgilerini geliştirmeleri ve manevi değerlerle yetişmeleri için önemli bir fırsattır.
Bu nedenle bütün velilerimizi çocuklarını Yaz Kur’an Kurslarımıza göndermeye davet ediyorum. İnanıyorum ki çocuklarımız burada hem Kur’an-ı Kerim’i öğrenecek hem de güzel ahlak, kardeşlik, sevgi, saygı ve paylaşma gibi değerleri yaşayarak hayatlarına aktaracaklardır.”
Ziyaret sırasında Kur’an kursu öğreticileriyle de bir araya gelen Müftü Pinal, yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Öğreticilere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Pinal, yaz boyunca Siirt merkez, ilçe, belde ve köylerdeki tüm camiler ile Kur’an kurslarında eğitimlerin aralıksız devam edeceğini belirterek tüm öğrencilere hayırlı, bereketli ve verimli bir eğitim dönemi temennisinde bulundu.






