Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi tarafından, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında görev yapan Gıda Kontrol Görevlileri tarafından 01 Ocak – 09 Ekim 2025 tarihleri arasında 1.968 denetim gerçekleştirildi.
Bu denetimler sonucunda 24 işletmeye idari yaptırım uygulanarak toplam 3 milyon 539 bin TL para cezası kesildi.
AVM’ler, özel ve kamu işletmeleri, fırınlar, lokantalar ve Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı öğrenci yurtlarının yemekhanelerinde yapılan kontrollerde; gıdaların muhafaza koşulları, son kullanma tarihleri ve hijyen standartları titizlikle incelendi.
Denetim ekipleri, eğitim-öğretim yılı boyunca okul ve yurt yemekhanelerinde planlı denetim faaliyetlerini kesintisiz sürdürecek.
Denetimlerde tespit edilen uygunsuzluklar hakkında işletmelere gerekli bildirimler yapılmakta, mevzuata aykırılıkların devamı halinde idari yaptırımlar uygulanmaktadır.
Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimini temin etmek ve halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerimiz kesintisiz sürecektir.