S.S. Siirt Tomurcuk Kadın Girişimi Kooperatifinin 4. Genel Kurulu Gerçekleştirildi
S.S. Siirt Tomurcuk Kadın Girişimi Kooperatifinin 4. Genel Kurulu Gerçekleştirildi
İçeriği Görüntüle

Siirt Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, 15 Ocak 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ilimize toplam 7 milyar 549 milyon 500 bin TL tutarında kamu yatırımı tahsis edildi.

Açıklamada, yatırım programı kapsamında ulaştırma, sağlık, eğitim, enerji, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere birçok alanda, vatandaşların yaşam kalitesini doğrudan artıracak projelerin hayata geçirileceği belirtildi.

Programda öne çıkan projeler arasında Siirt Alkumru Barajı İçme Suyu Projesi, Siirt Ceza İnfaz Kurumu, Kurtalan Sosyal Güvenlik Hizmet Binası yer alırken; tarımsal ürün çeşitliliğinin artırılması, bitkisel ve hayvansal üretimin geliştirilmesi ile eğitim ve ihtisaslaşma alanlarında da çok sayıda önemli yatırım bulunuyor. Söz konusu projelerin, Siirt’in sosyo-ekonomik gelişimine güçlü bir ivme kazandırması hedefleniyor.

Siirt Valiliği açıklamasında, bu büyük yatırım programının hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, ilgili bakanlara, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül’e, AK Parti Siirt İl Başkanı Av. Bahri Caner Özturan’a ve tüm paydaş kurumlara Siirt halkı adına teşekkür edildi.

Açıklama, “2026 Yılı Kamu Yatırım Programı’nın huzur şehri Siirt’imize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” ifadeleriyle sona erdi.