Açıklanan veriler, gençlerin barınma, spor ve sosyal gelişimlerine yönelik yapılan çalışmaların artarak sürdüğünü ortaya koydu.

Valilik verilerine göre, il genelinde mevcut yurt sayısı 7 olarak açıklanırken, bu yurtlarda 4 bin 225 öğrenci barınma hizmetinden faydalandı.

Öğrencilerin güvenli ve modern ortamlarda eğitim hayatlarını sürdürmeleri amacıyla yürütülen yatırımlar kapsamında, 2025 yılı gençlik ve spor yatırımları için toplam 1 trilyon 247 milyar 189 milyon 300 bin TL kaynak ayrıldığı bildirildi.

Dr. Elşan Hasanoğlu: Geçmeyen Bacak Ağrıları Tehlike Habercisi
Dr. Elşan Hasanoğlu: Geçmeyen Bacak Ağrıları Tehlike Habercisi
İçeriği Görüntüle

Gençlerin spora yönlendirilmesi ve yeteneklerinin erken yaşta keşfedilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde, 734 çocuğun spora yatkınlığı tespit edildi.

Ayrıca, yıl boyunca düzenlenen spor ve gençlik kurslarından 16 bin 411 öğrenci faydalandı.

Siirt genelinde spor altyapısının güçlendirilmesine yönelik yatırımların da sürdüğü belirtilirken, ildeki toplam spor tesisi sayısının 43 olduğu kaydedildi.
Bu tesislerin, gençlerin fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sunduğu vurgulandı.

Siirt Valiliği, gençlik ve spor alanındaki yatırımların önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edeceğini belirterek, gençlerin eğitim, spor ve sosyal yaşamda daha aktif bireyler olarak yetişmesini hedeflediklerini ifade etti.