Bu haber kez okundu.

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı  Dr. Murat Özmen’den Mide Balonu Ameliyaları
banner229

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı  Dr. Murat Özmen tarafından Mide Balonu ameliyatları başarılı bir şekilde yapılmaya devam ediliyor.

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı  Dr. Murat Özmen tarafından gerçekleştirilen mide balonu tedavisi ile sizde artık fazla kilolarınızdan kurtulabileceksiniz. 

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı  Dr. Murat Özmen tarafından bugün iki mide balon operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. 

Dr. Özmen yaptığı açıklamada; Mide Balonu çok kısa sürede yapılan ameliyatın son dönemlerde sıklıkla tercih edilen yöntemlerden birisidir. Bugün gerçekleştirdiğimiz mide balonu operasyonunda Hastalarımızın sağlık durumları çok iyi olduğunu ve bu ameliyat ile sağlıklı bir şekilde zayıflayacak ve sağlıklı bir yaşam süreceklerini söyledi.

Obezitenin günümüzün sağlık sorunlarının başında yer aldığını belirten Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı  Dr. Murat Özmen hastaların genelde günlük aktiviteleri, spor faaliyetlerini yerine getiremediğinden dolayı kalori dengesizliği ve sedanter yaşandığı, kilo vermekte zorluk çektikleri için de böyle bir uygulamayı Özel Siirt İbni Sina  Hastanesinde başlattıklarını ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Cerrahi müdahale yapılmadan ağrısız, hastanın midesine 15 dakika içinde balon yerleştirildiğini belirten Dr. Özmen , "Mideye balon yerleştirilmesi, yani ağrısız ve ameliyatsız 15 dakika sedasyon altında balon yerleştirme sistemidir. 

6 ay ve 1 yıl sonra yine anestezi altında bu balonu çıkarıyoruz. ve hastalarımız yaklaşık 20 ile 50 arasında kilo verdiğini ifade etti.

Hastaya her hangi bir sakıncası olmadığı gibi, ciddi bir komplikasyona şuana kadar bilimsel literatürde rapor edilmemiştir. O konuda hastalarımız bize başvurabilirler." Dedi.

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı  Dr. Murat Özmen yaptığı açıklamada; Mide Balonu Uygulamasında endoskopi aletiyle ağızdan mideye içi boş bir balon yerleştirilir. Ardından balon şişirilir ve hastanın midesinde bir dolgunluk oluşturulup, tokluk hissi sağlanır.

Mide balonu, diğer yöntemlerden farklı olarak, ameliyatsız bir yöntem olarak tanımlanmaktadır. 

Mide balonu ile ne kadar kilo verilir?

Balonun kaldığı süre boyunca kilo vermenin devam etmesi beklenir. Kilo verme miktarları hastadan hastaya değişiklik göstermektedir. Diyete uyumu ile birlikte 30 kilolara kadar kilo kaybı mümkündür.

Nasıl Uygulanıyor?

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Murat Özmen, Mide Balonu Uygulamasında endoskopi yardımıyla ağızdan yemek borusu geçilerek mide içine balon yerleştirilir. Tamamen kansız olan işlem, hafif bir anestezi altında gerçekleştirilir. Mide içine ağızdan sönük olarak gönderilen balon, mideye ulaştırıldığında ucuna bağlı tüp aracılığıyla bir serum karışımı ile doldurularak şişirilir ve bağlı olduğu tüpten kolayca ayrılarak mide içinde bırakılır.

İşlemden Sonraki Dönem Yaklaşık 15 dakika süren işlemin ardından hasta uyandırılır ve bir odada dinlenmeye alınır. 2-3 saatlik bir dinlenmenin sonunda hasta taburcu edilir. Kısaca hastanede toplam 3-4 saatlik bir süre geçirilir. İşlemden 2-3 saat sonra sıvı alımına başlanabilir. 



K

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tanju 10 ay önce

sljavascript:void(0)m boy 176 cm bay. kilom 113 kilo kilo vermek isitiyorum