Bu haber kez okundu.

Özel Hastaneler Corona Virüs Tedavisinde Tekrar Devrede
banner229

Sağlık Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumunun aldığı yeni bir kararla covid-19 tedavisinde özel hastaneler tekrar devreye sokuldu.

Özel hastaneler eskiden olduğu gibi Covid-19 teşhisi konulan hastaları tedavi edebilecek. Covid-19 başladığında yalnız kamu hastanelerinde yapılan tedavi daha sonra devletin tanıdığı özel ücret bedeli karşılığında özel hastanelerde de yapılmaya başlanmıştı. Ancak vaka sayısının azalma görülmesi ile birlikte 1 temmuz tarihinde bu uygulamaya son verilmişti.

Bu tarihten itibaren hastalar tekrar kamu hastanelerine yönelmeye başlamıştı.Vaka sayılarındaki artış ve kamu hastanelerindeki yoğunluğu göz önünde bulunduran Sağlık Bakanlığı ve SGK yetkilileri özel hastaneleri tekrar tedavi zincirine dahil edecek bir formül üzerinde anlaştılar.

Buna göre PCR testi pozitif çıkan hastaların özel hastanelerde tedavi edilmeleri halinde SGK belirlenen özel ücret tarifesi üzerinden ödeme yapacak.

Bu durumda ilimizde bulunan Özel Siirt Hayat Hastanesi ve Özel Siirt İbni Sina Hastanelerinin corona tedavisine başlamaları ile birlikte Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki yoğunluğun azalacağı belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.