Bu haber kez okundu.

Diyetisyen Nuray Altınkum, İncir Yedikten Sonra 1 Bardak Su İçin!
banner229

Yazın tatlı mı tatlı meyvelerinden olan ve lezzetli olduğu kadar sağlığımıza da birçok fayda sağlayan incir, artık son demlerini yaşıyor…

Özel Siirt Hayat Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nuray Altınkum, sağlığımız için temel olan A, E ve K vitamini ile potasyum, kalsiyum gibi mineraller ve antioksidanlar yönünden zengin olan incire beslenmemizde mutlaka yer vermemiz gerektiğini belirtirken “Buna karşın bir orta boy incirin yaklaşık 35-40 kalori olduğu unutulmamalı ve porsiyon kontrolü elden bırakılmamalı.

İki adet incir bir porsiyon yerine geçiyor. İçeriğindeki yüksek şeker nedeniyle diyabet hastalarının temkinli olmaları ve günde bir-iki taneden fazla tüketmemeleri gerekiyor” diyor.

Özel Siirt Hayat Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nuray Altınkum, incirin faydalarını anlattı, sağlıklı incir tatlısı tarifi verdi.

Kan basıncını dengelemeye yardımcı

Sodyum ve potasyum kan basıncısı dengesi için önemli iki mineral. Özellikle sebze, meyve grubu yiyecekleri az tüketen, sıklıkla hazır yemek yiyen, yemeğin tadına bakmadan tuz ekleyenlerde sodyum miktarı yükselirken potasyumda eksiklikler görülebiliyor. Bu şekilde beslenmek hipertansiyona yani yüksek tansiyona neden olabiliyor. Potasyum yönünden zengin olan incir ise kan basıncının dengelenmesine yardımcı oluyor.

Zayıflamak isteyenlerin destekçisi

Özel Siirt Hayat Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nuray Altınkum, Günlük 25-30 gram posa tüketimi kan basıncından kan şekerine, bağırsakların düzenli çalışmasından iştah kontrolüne kadar birçok fayda sağlıyor. İncirin posadan zengin olması tüm bu etkileri görmeye yardım ediyor. Tatlı mı tatlı olması sayesinde de zaman zaman yaşanan tatlı isteklerine çare oluyor.

Sindirim sistemine faydalı

Özel Siirt Hayat Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nuray Altınkum, Günlük posa tüketiminin düşük olması, hareketsizlik, az su içmek gibi nedenlerle yaşanan bağırsak tembelliğinde çözüm için incir son derece etkili bir besin kaynağı. Yüksek posa içeriği sayesinde incir, bağırsakların iyi çalışmasını sağlıyor. İncir yedikten sonra bir bardak su içmeyi de unutmayın. Çünkü incirin ardından içeceğiniz bir bardak su bağırsaklarınızın çok daha etkili çalışmasını sağlar.

Yaşlanma karşıtı

Mor renkli meyve ve sebzeler, hücre hasarına karşı koruyucu olduğu bilinen bir antioksidan türü olan antisiyoninden yönünden zengin olurken; incir de lezzetli olmasının yanı sıra zengin antisiyonin içeriği sayesinde kolajen yapımını artırıyor ve cilt sağlığına etki ediyor. Böylece yaşlanma karşıtı etkisi de ortaya çıkıyor.

Meme ve kolon kanserine karşı savaşçı

Özel Siirt Hayat Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nuray Altınkum, “İçerdiği çeşitli antioksidanlar, potasyum, kalsiyum gibi mineraller sayesinde bağışıklığı kuvvetlendiren incir, kanserden korunmada fayda sağlıyor. Vücuttaki aşırı östrojen hormonunun kadınlarda meme kanserine yol açabildiği biliniyor. İncir ise bu etkinin ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor. Ayrıca içeriğindeki lif sayesinde vücuttaki atıkların hızlı atılmasına katkıda bulunduğu için kolon kanserine karşı koruyucu olduğunu da söyleyebiliriz” diyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.