Bu haber kez okundu.

Diyetisyen Altınkum, Günlük Diyet Uygulaması İle Sağlıklı ve Formda Kalabilirsiniz
banner229

Özel Siirt Hayat Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Nuray Atınkum, günlük diyet uygulaması hakkında bilgi verdi.

Hareketsiz yaşam ve düzensiz beslenme kilo sorununu kaçınılmaz hale getirebiliyor. İdeal kilosuna ulaşmak isteyen pek çok insan ise iş ya da sosyal yaşamının yoğun temposu nedeniyle beslenme uzmanına gidecek vakit bulamıyor ya da diyet programına uymakta güçlük çekiyor. Yaşam koşulları da göz önünde bulundurularak kişiye özel planlanan günlük diyet uygulaması ise fazla kilolardan kurtulup sağlıklı bir yaşama kavuşabilmenin önünü açıyor. 

Diyet programınızı damak zevkinize göre ayarlayın
Özel Siirt Hayat Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Nuray Atınkum, Fazla kilolarından bir türlü kurtulamayan kişilerin sağlığı ve dolayısı ile yaşam kalitesi olumsuz etkilemektedir. Bir çeşit yaşam koçluğu olarak adlandırılan günlük diyet programları ile kilo vermek daha keyifli ve mümkün sağlıklı olabilmektedir. İlk görüşmede kişinin, besin ve beslenme analizi, vücut komposizyon analizi, bazal metabolizma hız ölçümü yapılmaktadır.

Tüm bu değerlendirmelerin yanı sıra; fiziksel aktivite durumu ve kapasitesi ile tıbbı geçmiş-risk değerlendirmesi yapılmaktadır. Toplu, bütüncül değerlendirme sonucunda kişinin yaşamına, çevresine, fiziksel koşullarına ve damak zevkine en uygun beslenme programı hazırlanmaktadır. Bu program aynı zamanda sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenmenin ilk adımlarını oluşturmaktadır. Bu dönemde kişinin motivasyonunun yüksek, zihin ve beden çatışmasının ise minimumda kalması sağlanmaktadır.

İş yaşamının beslenme programınızı bozmasına izin vermeyin
Özel Siirt Hayat Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Nuray Atınkum, Yoğun çalışma temposu 1 ya da 2 ana öğünün çoğunlukla dışarıda yenmesine neden olmaktadır. Bu nedenle de sağlıklı beslenme programındaki menülere uygun yemekler genellikle pek fazla dışarıda bulunamamaktadır. Bu durumda kişiler ya tek yönlü bir beslenmeyle kilo vermeye çalışmakta ya da motivasyonunu tamamen kaybederek diyetini yarım bırakmaktadır. Günlük diyet programları ise bu tür sıkıntılara önemli bir çözüm sunmaktadır.

Beslenme zamanınızı diyetisyeninizle belirleyin
Özel Siirt Hayat Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Nuray Atınkum, Dışarıda ulaşabildiği yemekler ile sağlıklı bir diyet yaparak kilo vermek isteyenler için kaçınılmaz bir fırsat olan günlük diyet programı, her gün ve her saat uzman diyetisyenin kontrolünde sürdürülebilir. Yüz yüze yapılan ilk görüşmede kişinin gerekli analizleri yapıldıktan sonra diyet programında izleyeceği kısa, orta ve uzun vadelerdeki hedeflerplanlanmaktadır. Günlük diyet programının bir diğer olumlu yanı ise diyet programını uygulayan kişinin her gün diyetisyeni tarafından telefonla aranması ve beslenme programının belirlenmesidir.

Beslenme ve diyet uzmanı kişinin o günkü çalışma temposunu, yemek yiyebileceği zamanı, yemeği nerede yiyeceğini, egzersiz yapıp yapamayacağını öğrenerek günlük bir beslenme planı çıkarır. Gün içinde bu durumlara özel yaşanan değişiklikler beslenme planının yeniden yapılmasını gerektirir. Telefon aracılığı ile bir ay süren sağlıklı ve kontrollü diyet sonrası yüz yüze görüşme sağlanarak kilo kontrolü yapılmaktadır. Bunların dışında haftada bir kez mutlaka kişinin kilosunu bildirmesi önemlidir. Olumlu olumsuz değişiklikler, beslenme farklılıklarının sebep olduğu yeni durumların söz konusu olması durumunda diyet planı kişiye göre tekrar güncellenir. Bu sayede kişinin hedef kilosuna doğru sıkılmadan ve keyifli bir şekilde ilerlemesi sağlanmaktadır.

Yediklerinizi not ederek diyetisyeninize bildirin
Özel Siirt Hayat Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Nuray Atınkum, Günlük diyet programının kontrollü sürdürülmesinin en önemli şartlarından biri de diyet programı uygulayan kişinin, diyetisyenine bir önceki gün yediği tüm yiyeceklerin listesini iletmesidir. Böylece kişi elinde sabit bir beslenme programı olmadan, kendisine uygun günlük değişen beslenme programı ile rahatça kilo verebilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eyşan Derin 6 yıl önce

Bu doktor gerçekten çok etkili bir diyetisyen bence Siirt'te yaşıyor ama metropol diyetisyenlerine taş çıkartıyor.Dediği günlük diyeti bende uyguluyorum ve inanın tam 1 ay sonra 5 kg inceldim şu an 2.ayım ve devam ediyorum bakalım bu ay kaç kg verececeğim tabii bazı günler kendim yaparken bazı günler siparişle https://www.roksi.com.tr/ üzerinden getiriyorum tabi oda bir tercih :)