Bu haber kez okundu.

Yol Emniyet ve Kontrol Devriyesinde Tarihi Eserler Yakalandı
banner229

 Yol emniyet ve kontrol devriyesinde (1) araç içerisinde yapılan kontrolde; (13) adet süs eşyası, (115) adet gümüş sikke, (184) adet taş eser, (5) adet mermer heykel, (4) adet çanak çömlek, (10) adet madeni heykel ve (1) adet mühür olmak üzere toplam (332) adet tarihi eser ele geçirilmiş olup, olaya karışan (3) şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada; Siirt İli Merkez İlçesinde 26 Temmuz 2017 tarihinde KOM Şube Müdürlüğü ve İl Merkez Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesinde (1) araç içerisinde yapılan kontrolde; (13) adet süs eşyası, (115) adet gümüş sikke, (184) adet taş eser, (5) adet mermer heykel, (4) adet çanak çömlek, (10) adet madeni heykel ve (1) adet mühür olmak üzere toplam (332) adet tarihi eser ele geçirilmiş olup, olaya karışan (3) şüpheli hakkında yasal işlem yapılmıştır.

Söz konusu olaylar ile ilgili olarak Siirt Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmiş ve alınan talimatlar doğrultusunda gerekli soruşturma işlemleri başlatılmıştır. Yakalanan eserler incelenmek üzere Batman Müze Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı her türlü kaçakçılıkla mücadeleye kararlılıkla devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.