Bu haber kez okundu.

Yetenek Taramasında Branşlara Yönlendirilen Öğrencilere Spor Malzemesi Dağıtıldı
banner229

Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi çerçevesinde Siirt’te yapılan taramalarda başarılı olup branşlara yönlendirilen 57 öğrenciye Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen spor malzemeleri Siirt Yeni Spor Salonu’nda yapılan tören ile dağıtıldı.

Türk spor tarihinin en büyük altyapı projesi olarak görülen Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı’nda çalışmalar devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokolle hayata geçirilen proje çerçevesinde bugüne kadar Türkiye genelinde yüz binlerce öğrenci yetenek taramalarından geçti.

Siirt il ve ilçelerinde uzman antrenörler eşliğinde gerçekleşen taramalarda ise bugüne kadar 15 bin öğrencinin boy-kilo, esneklik, oturma yüksekliği ve kulaç uzunluğu, dikey sıçrama, el kavrama kuvveti, geriye sağlık topu atma, çabukluk-çeviklik ve 20 mt sürat koşusu gibi alanlarda yetenekleri test edildi. Elde edilen sonuçlar Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilgi İşlem Başkanlığı veri tabanına kaydedilirken yetenekli olduğu tespit edilen öğrenciler ikinci aşama olan eğitim aşamasına geçti. 2

017-2022 yılları arasında yetenekli oldukları tespit edilen 357 öğrenciden yatkın olduğu spor branşlarına yönlendirilen 57 öğrenciye Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen spor malzemeleri Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayati KISACIK tarafından öğrencilere dağıtıldı. 2023 yetenek taraması şubat ayı içerisinde tekrar başlayacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.