Bu haber kez okundu.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun “Gaziler Günü” Kutlama Mesajı
banner229

Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, ’19 Eylül Gaziler Günü’ dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vali Hacıbektaşoğlu Mesajında;“Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanı ile ‘Mareşal Rütbesinin verilişinin 100. yıl dönümünü ve ‘Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Aziz Milletimiz, tarihi boyunca bağımsızlığını ve özgürlüğünü korumak için sayısız zorluklara katlanmış, bu zorlukların aşılmasında, asıl pay sahipleri, göğüslerini siper eden kahraman şehit ve gazilerimizdir.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, halkımızın birlik ve beraberliği, huzuru ve esenliği için göğsünü siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan, şanlı tarihimizin yaşayan abideleri ve Türk vatanseverliğinin, ölümsüz kahramanları gazilerimizin, aziz hatıralarını ilelebet yaşatacağız.

Kahraman vatan evlatları, tarihin akışı içerisinde Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kore’de Kıbrıs’ta terörle mücadelede ve 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı verilen mücadelede kısacası vatan bildiğimiz her yerde, milli birliğimize kast edenlere karşı vatanın bütünlüğünü ve şehadeti her şeyin üstünde tutmuştur.

Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınları milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla, Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları tüm imkânlarıyla şehit ve gazi ailelerimizin yanlarında olmaya devam edecektir.

Bu duygularla, Gaziler Günü’nü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.