Bu haber kez okundu.

Vali Atik ve Milletvekilli Ören, Sivil Toplum Örgütleriyle Bir Araya Geldi
banner229

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt Ak Parti Milletvekilli Osman Ören, AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç, ildeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TURGEV) ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

TURGEV Emine Erdoğan Öğrenci Yurdunda gerçekleştirilen toplantıda; STK temsilcileri ile ilimizin gündemine dair önemli değerlendirmeler yapıldı.

Kentin sorunları ve yürütülen çalışmalar üzerine STK temsilcileri ile sohbet eden Vali Atik ve AK Parti Siirt Milletvekilli Osman Ören kendilerine yöneltilen soruları yanıtladı.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı Siirt temsilcisi Selva Sevinçer, TÜRGEV’in yaptığı faaliyetler ile ilgili bilgiler vererek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Siirt Emine Erdoğan Ortaöğretim Kız öğrenci yurdunda 590 kız öğrenciye hizmet verdiklerini aktaran Sevinçer; Amaçlarının: “Gençlerimizi toplumda üstlenecekleri görevler konusunda bilinçlendirmek ve insanlığa faydalı olma noktasında ihtiyaç duyacakları donanıma sahip kılmak için maddi-manevi her türlü desteği sunmaktır.” dedi.

Siirt il genelinde yürütülen yatırım ve projeler hakkında STK temsilcilerini bilgilendiren Ören, Siirt ve Ankara arasında mekik dokuduklarını, Sayın Valimizin projeler konusunda yaptıkları çalışmaları Ankara’da bakanlıklarımız nezdinde takip ederek, vatandaşlarımızın taleplerini karşılamak için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

İyi bir ekiple işbirliği içinde Siirt için çalıştıklarını kaydeden Ören, “Basınıyla, STK temsilcileriyle uyum içindeyiz. Siirt-Eruh yolu yatırım projesi kapsamına alındı. Siirt Pervari yolu ihale aşamasına geldi. Ilısu barajı nedeniyle kapanan köy yolları için viyadük projesi Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bölgede önümüzdeki günlerde yeniden gözden geçirilerek, fizibilite ve keşif çalışmalarına başlanacak.

Siirt’te Tren yolu projesi maliyeti yüksek olduğundan şimdilik yatırım programına alınmadı. Organize Sanayi Bölgesini kente bağlayacak Viyadük çalışmalarına da başlandı. Siirt Batman karayolunun ıslah çalışmaları kapsamında 15 Km’lik yol ihalesi yapıldı.” dedi.

Ören, Siirt Üniversitesi tıp fakültesi ve Siirt Havalimanında uçuşlar ile ilgili son gelişmeleri de değerlendirerek, katılım gösteren STK temsilcilerine teşekkür etti.

Vali Atik ise daha müreffeh ve daha yaşanılabilir bir Siirt için hep birlikte ekip olarak çalışacaklarını ifade ederek, kentin sorunlarının çözümünde, sivil toplumun öneri ve taleplerinin kendileri için önemli ve değerli olduğunu dile getirdi.

Turgev Siirt İl Temsilciliğine ev sahipliğinden dolayı teşekkür eden Vali Atik, kardeşlik ve gönül köprüleri projelerinde kentteki sivil toplumu da dâhil ederek, katılımın daha da genişleyeceğine vurgu yaptı.

Vali Atik, Siirt’te Kitap Fuarı ve benzeri eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerine bu yıl ağırlık verileceğini ifade ederek, kentin her alanda gelişimi için hep birlikte daha çok çaba harcayacaklarını sözlerine ekledi.

STK temsilcilerinin görüş, öneri ve taleplerinin dinlenmesi ile devam eden toplantı, Turgev Siirt İl Temsilcisi Selva Sevinçer’in Vali Atik’e desteklerden dolayı bir tablo hediye etmesi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal 4 yıl önce

bu toplantıda çözüme kavuşturulan ne oldu ayrıca velikin tıp fakültesi hastahanesi ile havaalanı uçuşları için söyledikleri nedir çözüme kavuşmuşmu onlar neden yazılmıyor