Bu haber kez okundu.

Umut Kervanı Siirt’te Yüzlerce Yetim ve Muhtaç Çocuğu Giydirdi
banner229

Siirt Umut Kervanı, geçtiğimiz haftalarda kent merkezinde düzenlediği kermesten elde ettiği gelir ve hayırseverlerin yapmış olduğu katkılar sayesinde yüzlerce yetim ve muhtaç çocuğa giyim ve ayakkabı yardımında bulunarak yüzlerini güldürdü.

Siirt Umut Kervanı Kadın Kolları Başkanı Aynur Tokdemir, yaptığı açıklamada, “Yetim ve muhtaçları giydirme projesi” sayesinde yüzlerce yetim ve muhtaç çocuğa kıyafet ve ayakkabı yardımı yaptıklarını söyledi.

Yardımın bazı hayırseverler tarafından ve geçtiğimiz haftalarda kent merkezinde düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelir sayesinde yaptıklarını belirten Tokdemir, özellikle yüksek enflasyon nedeniyle fahiş derecede artan fiyatlar nedeniyle dar gelirli ailelerin düştükleri içler acısı duruma dikkat çekti. 

Bu kış ta çocuklarımıza umut olabildik” 

130 yetim çocuğa ayakkabı, 100 muhtaç çocuğa da giyim alabilecekleri para kart dağıttıklarını ifade eden Tok demir, “Özellikle kış ayına girdiğimizden dolayı çocuklarımız üşümesin diye böyle bir proje başlatmıştık. Bize yardımcı olan bütün hayırseverlerden Allah razı olsun ki yardımlarını esirgemediler. Bu kış ta “Çocuklarımıza umut olabildik.” Bu ay içerisinde kent merkezinde kermes düzenlemiştik ve oradan elde ettiğimiz geliri de bu projede kullandık.”

Fakir ve muhtaçlar arasında umut köprüsü olmak istiyoruz”

Hayat pahalılığına dikkat çeken Tokdemir, “Herkesin bildiği üzere bir ekonomik krizin eşiğindeyiz ve enflasyon oranları oldukça yükseldi. Gıda ürünleri başta olmak üzere bütün ürünler de fahiş bir artış yaşanmaktadır. Bu artışlar özellikle dar gelirli aileleri çok etkilemektedir.
Kendimiz bizzat birkaç olay ile karşılaştık. Bazı aileler temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak durumdalar. Mutfakta pişirecek gıda temin edemiyorlar. Halkımızdan tek isteğimiz “Fakir ve muhtaçlar arasında umut köprüsü olmak istiyoruz.” bu konuda bize yardım etsinler ve bu yolda bize refik olsunlar.” çağrısında bulundu.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.