Bu haber kez okundu.

TÜGVA Siirt 3.Olağan Genel Kurulu Yapıldı
banner229

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Siirt 3. Olağan Genel Kurulu İlim Yayma Cemiyeti Konferans salonunda yapıldı. Mevcut Başkan Abdullah Tetik TÜGVA 3. Olağan Genel Kurulda güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Olağan Genel Kurul toplantısına; TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Faruk Duruş, TÜGVA Güneydoğu Anadolu Bölge Sorumlusu Hüseyin Kara, Ak Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Ak Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç, Merkez İlçe Başkanı Öner Geyik,Belediye Başkan Danışmanı M. Şefik Erden, STK temsilcileri, basın mensupları, öğrenciler ile TÜGVA üyeleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Tetik, “Amacımız dünya üzerinde iyiye ve güzele dair ne varsa bütün bunları savunan bir gençliğin önünü açmaktır. Amacımız daima Hakk’ın ve adaletin tarafında olan bir nesli ülkemize kazandırmaktır.

Elinde taşla, silahla, sopayla, faydasız şeylerle değil; kitapla, bilgisayarla gezen… Kafasını boş işlerle değil; planla, projeyle meşgul eden... Yüreği heva ve hevesle değil; inançla, şefkatle, cesaretle dolu bir nesil istiyoruz. İstiyoruz ki bizim gençlerimiz insana sarf malzemesi gibi bakan, ölümü, öldürmeyi ve şiddeti kutsayan ideolojilere prim vermesinler. İstiyoruz ki bizim gençlerimiz kendilerini kullanılacak bir meta, araç gibi gören örgütlere, yapılara asla itibar etmesinler. Öyle bir gençlik istiyoruz ki hangi görüşe mensup olursa olsun, hangi fikri savunursa savunsun okumalı, araştırmalı, sorgulamalıdır. dedi.

Gençliğe faydalı çalışmaların içinde olduklarını belirten Tetik, “Gençlerimiz içinden Peygamber Efendimiz (SAV) onun uğruna kendi hayatını hiçe sayacak Hazreti Ali’ler, Musablar, Yasinler inşallah çıkacaktır. Bu gençlerimiz içinden Kudüs’ü haçlılara mezar eden Selahaddin-i Eyyubiler çıkacaktır. Bu gençlerimiz içinden İstanbul’u fetih eden Fatihler çıkacaktır. Bu gençlerimizin içinden Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de, İstiklal Harbinde düşmanın yüreğine korku salacak nice kahramanlar çıkacaktır. Bu gençlerimizin içinden Ömer Halis Demir gibi tek kurşunla darbecilerin oyunlarını bozan yiğitler çıkacaktır.

Bu gençlerimizin içinden Nobel Ödülü alan Aziz Sancar’lar çıkacaktır. Bu gençlerimiz içinden dava ateşimizi körükleyen Necip Fazıl gibi, Arif Nihat Asya gibi şairlerimiz çıkacaktır. Bu gençlerimizin içinden dünya çapında edebiyatçılar, sanatçılar, müzisyenler, sporcular, matematikçiler, kimyacılar, doktorlar, mühendisler çıkacaktır." Gençlere çağrıda bulunan Tetik, “Bugün çaba gösterelim, yoksa yarın iş yapmaya gücümüz yetmez. Kendi hayatınızı başıboş akranlarınızın hayatları ile kıyaslamayın, dava adamlarının hayatları ile kıyaslayın. Çünkü ümmetin sorunlarını omuzlamak için gerekli olan zamandan önce olgunlaşmak zorundasınız.

Büyük düşünün, fedakârca düşünün; büyürsünüz, kıymetlenirsiniz. Büyük davalara kalkışan insanların hayat çizgisi böyledir. Ve bu hayat çizgisi zafer ve kurtuluşla neticelenmiştir.

İşte Türkiye Gençlik Vakfı olarak Gayemiz bu gençliği oluşturmak, ayağa kaldırmak, şahlandırmaktır. Topluca silkinmek, okumak, koşmak ve azmetmektir. Yolumuza döşenen tüm engelleri, günahları, tuzakları aşıp hedefimize varmaktır. Artık küçük işlerle uğraşmanın vakti geçmiştir. Büyük düşünmenin, büyük işlere kalkışmanın ise tam sırasıdır. Gençlik gayrete gelirse elbette toplumda gelecektir.” dedi.

Program toplu fotoğraf çekilmesi ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.