Bu haber kez okundu.

Siirt’te Yaz Kur’an Kurslarına 25 Bin Öğrenci Bekleniyor
banner229

Siirt'te Yaz Kur’an Kursları 17 Haziran 2019 Pazartesi günü eğitim-öğretime başlıyor.

Okulların tatil olduğu dönemde ilgili yönetmelik ve yönerge gereği Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen ‘’Yaz Kur’an Kursları’’ bu yıl 17 Haziran 2019 tarihinde başlayacak. Müftülükler, kursların başladığı ilk gün din hizmetleri personelinin, öğrencilerin, velilerin ve halkın katılımıyla “Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı” yapacaktır.

Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, geçen yıl yaz kur'an kurslarında 1. ve 2. dönemde 779 kursa toplam 13.229 öğrenci katıldı. Bu yıl da tüm camii ve kur'an kurslarında açılacak olan yaz kurslarına yaklaşık olarak 25 Bin öğrenci beklenmektedir.

Müftü Altıok, Bu yıl Yaz Kur’an Kursları temasının ‘’Camiler Çocukla Dolsun, Ahlakı Kur’an olsun’’ çağrısıyla 17 Haziranda Başlayacak olan Yaz Kur’an Kurslarına yaklaşık olarak 25 Bin Öğrencinin kayıt yaptırmasını beklediklerini bildirdi.

Müftü Altıok; 12 Haziran’da Yaz Kur’an Kursu öğreticileri için mahallinde düzenlenecek Hizmet içi Eğitim semineri programlarına tüm personelin katılacağını söyledi. 

Düzenlenecek seminerlerde; Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Sine vizyon gösterimi, Seminer programı tanıtımında Yaz Kur’an Kurslarında izlenecek ve uygulanacak esaslar bu seminerlerde masaya yatırılacaktır. Seminerlerin İl Müftüsü, Müftü Yardımcıları ve İlgili Personeller tarafından verileceğini kaydetti.

Müftü Altıok, kursların bu yıl iki dönem halinde 8 hafta boyunca verimli ve etkin bir şekilde yapılacağını ifade ederek, şunları söyledi: "Velilerimize özellikle yaz Kur'an kurslarının bir fırsat olduğunu hatırlatmak isteriz. Çünkü bugün belli yaşa gelmiş insanların bizzat anlattıkları ya da yaşamış oldukları tecrübeleri, ifadelerinde de görüyoruz ki yaz Kur'an kurslarında öğrenmiş oldukları bilgiyle tüm bir ömürlerini geçirebiliyorlar.

Buradan öğreticilerimize ve görevlilerimize de tabii ki bir mesaj vermemiz lazım. Camilerimize ve Kurslarımıza gelen çocuklarımızı mutlaka güleç yüzle karşılamalı, sevmeli ve sevindirmeliyiz. Yüce Allah’ı, Hz. Peygamberimizi, güzel Dinimizi iyice tanıtmalı, Millet olarak birlik ve beraberliğimizin önemini kavratmalıyız.

Sağlıklı bilgi; sağlıklı nesil ve güvenli bir gelecek sağlayacaktır. Hedef Kur’an ve Peygamber ahlakını yakalamaktır. Bu bilinç ve kulluk kalitesini yakalamak, Müslümanların ileriye dönük sorunlarını kökten çözüme ulaştıracak en önemli yatırımlardan biri olacaktır.

Tüm yavrularımıza; başta ailelerine, ülkemize ve insanlığa birer hayırlı birey olarak yetişme yolunda başarılar diler Allah Teâlâ’dan muvaffakiyetler niyaz ederim. Evlerimizin neşesi, bereketi, geleceğimizin teminatı, dünya ve ahiretimizin yüzakı olacak gençlerimizi yetiştirmek üzere tüm çocuklarımızı “Allah CC’nin evim buyurduğu Kabe-İ Muazzamanın şubeleri olan Bu kutsal mekanlara” Camilerimize bekliyoruz inşallah!.’’şeklinde konuştu.

DÖNEMLER     ÖĞRENCİ KAYIT TARİHLERİ               DÖNEM TARİHLERİ

1. DÖNEM      10 HAZİRAN 2019-24 HAZİRAN 2019-   17 HAZİRAN 2019-12 TEMMUZ 2019

2. DÖNEM      08 TEMMUZ 2019-22 TEMMUZ 2019- 15 TEMMUZ 2019-09 AĞUSTOS 2019

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.