Bu haber kez okundu.

Siirt’te Yaz Kur’an Kursları Öncesi Din Görevlilerine Seminer
banner229

Siirt’te yaz Kur'an kurslarında eğitim verecek öğreticilere Eğitim semineri verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, Yaz Kur'an kurslarında görev alacak personelin mesleki açıdan desteklenmesi, eğitim öğretimde amaç, ilke ve uygulama birlikteliğinin sağlanması amacıyla, mahallinde yaz Kur'an Kurslarını yürütecek personele verilecek hizmet içi eğitim seminerleri Siirt Üniversitesi Konferans salonunda İl Müftüsü Ahmet Altıok’un başkanlığında İl Müftü Yardımcıları Muhammed Özdemir , Mehmet Şirin Ayral ve Tahir Bilen’in sunumuyla gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen Seminer Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Ahmet Altıok, Merkeze Bağlı köylerde, bütün camilerde ve Kur'an kurslarında 17 Haziran'da başlayacak yaz Kur’an kurslarının 8 Hafta süreceğini ve kurslarda görev alacak personelin her alanda ailelere ulaşarak, çocukları camilere göndermeleri hususunda hassas bir çalışma başlatmaları gerektiğini söyledi.

Çocukların din eğitimine ve Kur'an-ı Kerim'e bakışlarını etkileyen en etkili ortamların yaz Kur'an kursları olduğunu belirten Altıok, "Yaz Kur'an kursları, yaygın din eğitimi alanında en önemli kurumlardan biridir.

Ülkemizde Kur'an-ı Kerim okumayı Kuran-ı Kerim'e bakışlarını etkileyen en etkili ortamların yaz Kur'an kursları olduğunu belirten Altıok, “Yaz Kur'an kursları, yaygın din eğitimi alanında en önemli kurumlardan biridir. Ülkemizde Kur'an-ı Kerim okumayı, namaz surelerini ve dualarını bilenlerin büyük bir kısmı, bunları ilk kez yaz Kur'an kurslarında öğrenmektedir.” dedi

Müftü Altıok, Bu yıl Yaz Kur’an Kursları temasının ‘’Camiler Çocukla Dolsun, Ahlakı Kur’an olsun’’ çağrısıyla yaz Kur’an kursların iki dönem halinde 8 hafta boyunca verimli ve etkin bir şekilde yapılacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"Velilerimize özellikle yaz Kur'an kurslarının bir fırsat olduğunu hatırlatmak isteriz. Çünkü bugün belli yaşa gelmiş insanların bizzat anlattıkları ya da yaşamış oldukları tecrübeleri, ifadelerinde de görüyoruz ki yaz Kur'an kurslarında öğrenmiş oldukları bilgiyle tüm bir ömürlerini geçirebiliyorlar.

Buradan öğreticilerimize ve görevlilerimize de tabii ki bir mesaj vermemiz lazım. Camilerimize ve Kurslarımıza gelen çocuklarımızı mutlaka güleç yüzle karşılamalı, sevmeli ve sevindirmeliyiz.

Yüce Allah’ı, Hz. Peygamberimizi, güzel Dinimizi iyice tanıtmalı, Millet olarak birlik ve beraberliğimizin önemini kavratmalıyız. Sağlıklı bilgi; sağlıklı nesil ve güvenli bir gelecek sağlayacaktır. Hedef Kur’an ve Peygamber ahlakını yakalamaktır. Bu bilinç ve kulluk kalitesini yakalamak, Müslümanların ileriye dönük sorunlarını kökten çözüme ulaştıracak en önemli yatırımlardan biri olacaktır.

Tüm yavrularımıza; başta ailelerine, ülkemize ve insanlığa birer hayırlı birey olarak yetişme yolunda başarılar diler Allah Teâlâ’dan muvaffakiyetler niyaz ederim.

Evlerimizin neşesi, bereketi, geleceğimizin teminatı, dünya ve ahiretimizin yüzakı olacak gençlerimizi yetiştirmek üzere tüm çocuklarımızı “Allah CC’nin evim buyurduğu Kabe-i Muazzamanın şubeleri olan Bu kutsal mekanlara” Camilerimize bekliyoruz inşallah!.’’şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.