Bu haber kez okundu.

Siirt’te Yaşlı ve Engelliler İçin 'Vefa' Projesi Başlatıldı
banner229

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu’nun talimatları doğrultusunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfı tarafından yaşlı ve engelli vatandaşlar için “Vefa Projesi” başlatıldı.
Proje ile yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın evlerine temizlik ve bakım hizmetlerinin yanı sıra temel ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmiştir. 
Kentteki ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, yakacak ve nakdi yardımlarını sürdüren Siirt SYDV İl Müdürlüğü, bakıma muhtaç yaşlı ve engellilerin günlük ihtiyaçlarını karşılamalarına da katkı sağlıyor.
Bu çerçevede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün desteğiyle "Yaşlı ve Engelli Bakımı Vefa" projesini hayata geçiren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı il merkezinde bakıma muhtaç vatandaşları tespit ederek, hane ziyaretleri gerçekleştiriyor.
Ekiplere eşlik ederek ailelerin sorun ve taleplerini dinleyen SYDV Müdürü Aydın Şakar, Sayın Valimiz Osman Hacıbektaşoğlu’nun emir ve talimatları, Vali Yardımcımız Sayın Samet Öztürk’ün koordinesinde projeye Mayıs ayında başladıklarını belirterek, önceden tespiti yapılan ailelerimize hizmet verdiklerini söyledi.
“Vatandaşlara Temizlik ve Bakım Hizmeti Veriliyor”
Projenin aralıksız sürdüğünü belirten Şakar, "Vatandaşlarımız bu projeden oldukça memnun kaldı. Daha önce belirlediğimiz ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın evinde temizlik hizmeti yapıyoruz. İhtiyaç halinde bakım hizmeti ve diğer temel ihtiyaçlarını da karşılıyoruz.”dedi.
Projenin il merkezinde büyük bir hassasiyetle uygulandığını belirten Şakar, çalışmaların aralıksız sürdüğünü sözlerine ekledi.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.