Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE ÖZGÜ “TİFTİK BATTANİYESİ” VE “ŞAL-ŞAPİK KUMAŞI” TASARIMCILARIN BEĞENİSİNE SUNULDU
banner229

Ankara/Beştepe’de düzenlenen ‘Türkiye Dokuma Atlası Sergisi’nde, Siirt’te özgü “Tiftik Battaniyesi” ve “Şal-Şapik Kumaşı” Siirt Belediyesi tarafından tasarımcıların beğenisine sunuldu.
Türkiye Dokuma Atlası Projesi kapsamında, yerli tasarımcıların bir araya geldiği toplantı, Ankara/Beştepe’de düzenlendi.
Toplantıda, yöresel dokumaların çağdaş yorumlarla tasarımlarda nasıl kullanılacağı ve dünyaya tanıtılması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Dokuma Atlası Sergisi'ni ziyaret ederek, ürünleri inceledi.
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) koordinasyonunda yürütülen Türkiye Dokuma Atlası Sergisi'ne kentimizi temsilen Siirt Belediyesi katıldı.
Açılan sergide, Siirt Tiftik Battaniyesi ve Şal-Şapik Kumaşı tasarımcıların beğenisine sunuldu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.