Bu haber kez okundu.

Siirt’te Marketlerde KDV İndirim Denetimi Yapıldı
banner229

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı’nın Resmi Gazete ‘de yayımlanmasının ardından yüzde 8 KDV oranına tabi ürünlerin yer aldığı listede bulunan gıda maddeleri, KDV oranının yüzde 1 olduğu, 1 sayılı listeye dâhil edildi.

Buna göre % 7 olarak fiyatlara yansıyacak olan KDV indirimi 14/02/2022 tarihi itibarı ile uygulanmaya başlandı. Siirt Ticaret İl Müdürlüğü, Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Defterdarlık ekipleri, temel gıda maddelerinde KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesinin ardından kentteki marketleri kapsayacak şekilde denetim gerçekleştirdi.

Ekipler, marketlerde yaptıkları denetimlerle raf fiyatları ile kasa fiyatlarını karşılaştırdı. Ekipler aynı zamanda ürünlerin son kullanma tarihlerinin de denetledi.

Ekipler, kent genelindeki marketlerde denetimleri sıklaştırarak, fiyat denetimlerine tüm marketlerde devam ettiğini, özellikle fiyat etiketlerine KDV indiriminin yansıyıp yansımadığı, haksız fiyatların olup olmadığı denetledi. Ekipler, düzenlemelere aykırılık tespit edildiği durumlarda da gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır.

Vatandaşlarımızın özelikle etiket ve kasa arasındaki fiyata dikkat etmeleri gerekmektedir. Vatandaşımız, düzenlemelerde aykırılık tespit etmeleri halinde Ticaret Bakanlığı “Alo 175 Tüketici Danışma Hattı” ‘nı arayarak şikâyetlerini iletebilirler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.