Bu haber kez okundu.

Siirt’te “Lider Çocuk Tarım Kampı”nın Sertifikaları Dağıtıldı
banner229

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün bazı STK ların desteği ile düzenlediği Lider Çocuk Tarım Kampı sona erdi.

Üç gün süren kampın  sertifika ve hediye dağıtım törenine katılan Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman  Hacıbektaşoğlu çocukların  seslendirdiği  Gesi Bağları Türküsü ve Barış Mançonun “Arkadaşım Eşek” parçasına eşlik etti.

Belediye encümen salonunda düzenlenen törende  Vali Hacıbektaşoğlu çocukların tezahüratları ile karşılandı. Çocuklar ve görevlilerle tek tek tokalaşan Vali Hacıbektaşoğlu bir süre çocuklarla sohbet etti. Onlara büyüyünce ne olmak istediklerini ve ilimizin ürünleri hakkında sorular yöneltti.

Kamp çalışmaları hakkında Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan ve diğer yetkililerden bilgi alan Vali Hacıbektaşoğlu kampın görüntülerini ele alan sinevizyon gösterisini izledi.

Çocukların kampta Barış Mançonun “Arkadaşım Eşek “ parçasını söylediklerini belirtmeleri üzerine onlardan tekrar okumalarını istedi ve onlara eşlik etti. Vali Hacıbektaşoğlu çocukların daha sonra okudukları  “ Gesi Bağları “Türküsünde de çocukları yalnız bırakmadı.

Kampın düzenlenmesi nedeniyle il müdürü Ergün Demirhan ve emeği geçenleri kutlayan Vali Hacıbektaşoğlu “ Çok güzel bir kamp düzenlemişsiniz. Çocuklarımızın isteği doğrultusunda tekrarı yapalım. Burada çok güzel  vakit geçirdim. Arkadaşım Eşek şarkısı içinde teşekkür ederim.Başarılı olun ve büyüklerinize çok çok selam söyleyin “ dedi.

Vali Hacıbektaşoğlu daha sonra çocuklara kamp katılım sertifikalarını dağıttı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan kampın 2014 yılından itibaren bakanlık tarafından düzenlendiğini belirterek  “ Çocuklarımızı tarımsal faaliyetlerden haberdar etmek ve şehir hayatından biraz uzaklaştırmak, tabiatla buluşturmak amacıyla bakanlığımız tarafından düzenlenmektedir. Her yıl farklı bir tema ile düzenlenmektedir.

Bu yıl ki ana temamızın su ürünleri konsepti ile gerçekleştirildi. Bizlerde bu yıl cennet kokan  25 çocuğumuzu üç gün boyunca ağırladık ve bu günde sayın valimizin kabulü ve sertifika ile hediyeleri dağıtması ile bu yılkı kampımız sona erdi. “ dedi.

Çocukların kamp süresince çok mutlu olduklarını ifade eden Demirhan ve mutluluğun kendilerine de yansıdığını ve şimdiden gelecek yıl farklı bir tema ile düzenlenecek olan kampı beklemeye başladıklarını söyledi. Törenin sonunda il müdürü Demirhan kampın düzenlenmesindeki emek ve performanslarından dolayı yönetici ve diğer personellere başarı belgelerini takdim etti.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün düzenlediği kampa Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Bal Üreticileri Birliği Başkanlıkları ve Bir  Fidan Dik “platformunun yanı sıra İHH ve Beyaz Ay Dernekleri destek verdi ve bu STK lar tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Bu yıl su ürünleri temalı olarak düzenlenen kampın ilk günü Şirvan Alabalık tesislerinde, diğer iki günde serada geçirilirken, kamp kapsamında çocuklar bir alışveriş merkezinde sinemaya götürüldü.

Törene İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu da katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.