Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE KATI ATIK BİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
banner229

Siirt Merkez, ilçe ve belde belediyelerinin katılımı ile ‘Siirt Katı Atık Birliği’ (SİRGAB) 2022 yılı meclis olağan toplantısı, Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.
Siirt Belediyesi Meclis salonunda yapılan toplantıya; Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Vali Yardımcısı Samet Öztürk, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat, ilçe ve belde belediye başkanları ile birlik üyeleri katıldı.
Toplantıda; Birlik encümen üye seçimleri yapıldı, birlik katılım paylarının ödenmesi ve yapılması planlanan Çöp Aktarma istasyonlarına ekipman alımları için hibe ve kredi yetkisinin birlik encümenlerine verilmesi konuları görüşüldü.
Vali Hacıbektaşoğlu, katı atık depolama tesisinin Siirt için büyük önem arz ettiğini belirterek, Aktarma istasyonlarının kurulması ile birlikte katı atıkların çevreye zararları en az seviyeye indirilecektir. Bu bakımdan ilçe ve belde belediyelerin çöplerini entegre katı atık tesisine getirilmesinin elzem olduğunu vurguladı.
Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, birlik üyelerinin görüş ve önerileri ile sona erdi.
Bir sonraki toplantının Nisan ayında yapılmasına karar verildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.