Bu haber kez okundu.

Siirt’te Güvenlik Korucularının Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti 2 Ölü 3 Ağır Yaralı
banner229

Siirt'in Pervari ilçesinde, güvenlik korucuları arasında ’arazi anlaşmazlığı’ nedeniyle çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi ağır yaralandı.
Yaralılar jandarmaya ait helikopterle Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, hastane ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Vali Osman Hacıbektaşoğlu da olay yerinde incelemede bulundu.

Olay, dün akşam saatlerinde Pervari ilçesine bağlı Düğüncüler köyü, Gidiktepe mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre, Gökbudak köyünden gelen Güvenlik Korucuları ile Düğüncüler köyündeki güvenlik korucuları arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı. 

Taraflar arasında görev sırasında tartışma yaşandı. Sözlü tartışmada ismi öğrenilemeyen firari şüpheli, H.B., A.A., A.B., H.G. ve A.D.'yi uzun namlulu silahla taradı. Silahlı kavgada 3 kişi ağır yaralandı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine bölgeye sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi. Yaralılar ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra helikopterle 3. Komando Tugayına, oradan da Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen ağır yaralı 5 kişiden H.B. ve A.A. hayatını kaybetti.

Güvenlik güçlerinin köy ve hastane çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı öğrenildi.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu da Pervari’ye giderek olay yerinde incelemelerde bulundu. Olayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturma sürdürülüyor.

Öte yandan olayda ölen ve yaralananların kimlikleri belli oldu. Halil Babür Asur Aslan yaşamını yitirirken Abdullah Batı, Hamdin Ergün , Alihan Demirkol’da yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunduğu belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.